Nieuws: Minister Eurlings geeft startschot bovenbouw Hanzelijn

Demissionair Minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings heeft woensdagmiddag in Lelystad het startschot gegeven van de bovenbouw van de Hanzelijn. Hij deed dit door een gouden dwarsligger te plaatsen op een ballastbed iets buiten het centrum van Lelystad. Met dit startschot gaat de combinatie HanzaRailTeam beginnen met de aanleg van het daadwerkelijke spoor, de bovenleiding en alles wat nodig is om een trein veilig te laten rijden.

De gasten en pers werden eerst ontvangen in een mobile 'grand-café', waar de minister een toespraak gaf over de voordeel die de Hanzelijn gaat leveren ten opzichte van het reizen met de auto. Daarna nam de directeur Klerk van ProRail het woord over, waarna hij een gouden spoorklem overhandigde aan Eurlings als herinnering aan de starthandeling.

Buiten aangekomen begaf de groep genodigden en de pers gekleed in veiligheidshesjes en -helmen zich richting een speciaal voor de veiligheid afgezette stuk bouwterrein. Daar werd de starthandeling gedaan. Als herinnering kregen de gasten nog een speciale chocoladereep in de vorm van een spoorbaan. De houdbaarheidsdatum van deze chocoladereep is 12-12-2012, de dag waarop de Hanzelijn zal worden geopend.

Update donderdag 16.10u: Er zijn enkele foto's toegevoegd van de bouw bij Lelystad en Dronten. Meer foto's (gemaakt door 'ChrisZwolle') zijn te vinden op het forum van SkyScraperCity. Ook zijn er hier op de website nog enkele foto's van Hattem zien, die dinsdag gemaakt zijn. Daarop zijn werkzaamheden te zien langs de Veluwelijn tussen de Geldersedijk en de intakking van de Veluwelijn.

Bekijk alle foto's, klik hier!
Bekijk ook de foto's van Lars van der Slegt, klik hier.
Bekijk alle foto's, klik hier! (foto's dinsdag te Hattem)

Geplaatst op: 04-03-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl