Nieuws: Bouwterreinen bij IJssel ontruimd vanwege hoogwater

Het zachte weer in delen van Europa zorgt er voor dat de sneeuw die gevallen is nu in rap tempo als smeltwater wordt afgevoerd via de rivieren. Ook de IJssel stijgt behoorlijk, gezien de uiterwaarden die op diverse locaties onder water staan. Zaterdagmiddag waren dan ook veel bouwvakkers bezig om met spoed het bouwterrein te ontruimen: bouwmaterialen werden naar de Schellerdijk gebracht en bouwketen werden door vrachtwagens opgehaald.

Daarmee lijkt het er op dat de bouw van de hoofdoverspanning iets vertraging op zal lopen. Of dat er ook voor zal zorgen dat het inhijsen er van in april vertraging op loopt, is niet bekend, omdat mogelijk in de planning rekening is gehouden met hoog water. Op de webcam is te zien dat het water op dit moment (zondagmiddag 15.00u) het bouwterrein op is gelopen en daarmee de bouw dus heeft stil gelegd.

Afgelopen week zijn enkele diagonale brugdelen op de hoofdoverspanning geplaatst. Deze zijn - vanaf de grond met enkele meters 'veilige hoogte' - bijna net zo hoog als de onderkant van de spoorbrug zelf. Aan de Hattemse zijde van de brug zijn ook twee diagonale brugdelen geplaatst.

Een tijdje terug werd er in de Stentor aandacht besteed aan de knik die in de brug aanwezig was ter hoogte van de Geldersedijk (zie dit artikel). Tot voor kort was die nog niet enorm goed zichtbaar, maar nu het fietspad ook geplaatst is boven de weg is het pas echt goed zichtbaar. Het was niet goed zichtbaar of het fietspad zelf ook een kleine verhoging krijgt, wat misschien 'hinderlijk' is voor fietsers.

Vanaf aanstaande maandag zal de Geldersedijk weer open gaan. De liggers die terug moesten naar Duitsland vanwege een ontwerpfout zijn nu allemaal geplaatst boven de Geldersedijk. De volgende afsluiting staat gepland voor april.

In een van de eerdere fotoseries was al zichtbaar dat er hekwerken waren geplaatst op het viaduct over de snelweg A28. Deze week zijn alle hekwerken geplaatst en is het viaduct min of meer af. Ook de plaatsen waar de bovenleidingsmasten komen zijn duidelijk zichtbaar.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 27-02-2010 23:37.32

Reacties

Jasper schreef op Zon 28 Feb @ 00.27u:
Hoi Stefan, je hebt weer een fraaie serie foto's neergezet. Leuk om te zien hoe er op diverse plekken vanalles gebeurt. Je weet het op prachtige wijze vast te leggen. Ook je artistieke toevoegingen (paraplu enzo) zij leuk om te zien, al hebben ze eigenlijk weinig met de Hanzelijn te maken.

Wat ik me afvraag, maar niet goed kan zien op de foto's: golft het fietspad mee op het brugdeel over de Geldersedijk, of wordt het fietspad vlak en golft alleen de reling?

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl