Nieuws: Bouw van hoofdoverspanning gaat snel

In de uiterwaarden aan de Zwolse kant van de IJssel vind direct naast de brug de bouw van de hoofdoverspanning plaats. Het grote gevaarte krijgt langzaamaan gestalte. In de lengte is de hoofdoverspanning bijna 150 meter lang en zodra de bogen gemonteerd zijn zal het bouwwerk ruim 15 meter hoog zijn. Zodra de hoofdoverspanning klaar is, kan (volgens de planning, onder voorbehoud) in het weekend van 17 - 18 april het klapstuk van de brug ingehesen worden. Zover is het echter nog lang niet.

De aanhoudende winter zorgt wel voor wat belemmeringen. Zo is het staal van de brug natuurlijk ijskoud en kunnen bepaalde werkzaamheden vanwege de kou niet uitgevoerd worden. Ook zal de brug door de kou enkele centimeters korter zijn, omdat de brug door weersinvloeden kan krimpen en uitzetten. Desondanks wordt er nog hard doorgewerkt. Het mag volgens de statistiek dan misschien geen strenge winter zijn, door de gure wind is het zeker op hoogte flink koud voor het gevoel. De sneeuw maakt het nog eens extra glad op sommige stukken.

Verder is er een aanvraag ingediend voor een vergunning om de Geldersedijk in week 8 een week extra afgesloten te krijgen omdat nog niet alle benodigde werkzaamheden aan de brugdelen boven de weg afgerond zijn. Mocht de gemeente er mee instemmen, dan is in week 8 de Geldersedijk opnieuw afgesloten.Desondanks leverde de fototocht van vandaag wel weer enkele schitterende plaatjes op. Zo zijn er op diverse plaatsen aan de randen van de bouwterreinen prachtige sneeuwduinen te zien; deze zijn gevormd door de combinatie van sneeuwval van gisteren en harde wind van vandaag. Daarnaast is een groot deel van de uiterwaarden nog bedekt met een laag ijs als gevolg van de stijging van de IJssel half december. Maar het meest aparte was nog wel het zandlichaam aan de Hattemse kant van de IJssel. Van afstand lijkt het alsof er geen sneeuw ligt, maar schijn bedriegt: door de harde wind is naast de sneeuw ook het zand gaan stuiven. Nadat de sneeuw was gevallen is, ontstond er een laagje zand op door de harde wind. Dat ziet er dan zo uit op de foto (klik).

Terug naar de bouw; we nemen ook weer eens een kijkje bij de viaducten over de A28 en Zuiderzeestraatweg / Oostersedijk. Het grootste gedeelte van de bouw is al een tijdje af, maar wie op de details let merkt toch snel op dat er wel vorderingen zijn. Op het viaduct over de A28 is van de week railing geplaatst. Deze lijkt misschien wat hoog, maar op het viaduct zelf zal ook nog een aardige hoeveelheid ballastbed komen waardoor in geval van nood passagiers zonder gevaar voor eigen leven over het viaduct moeten kunnen lopen. Een paar honderd meter verderop bij het viaduct over de twee Hattemse binnenwegen zijn grote blokken beton te zien, die lijken op de fundering voor de bovenleidingsportalen. Om de 75 / 100 meter is aan weerszijde zo'n montageplek te zien.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 11-02-2010 23:10.35

Reacties

Erik schreef op Zon 14 Feb @ 23.54u:
Mooi om te zien hoe goed twee uit de hand gelopen hobby's met elkaar samen kunnen gaan :-)

(Én dat 'het weekend van 15 en 16 april' is gewijzigd - en dat er sowieso weer gereageerd kan worden ;-))

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl