Nieuws: De bouw boven de weg

Op dit moment lopen we tegen het einde van de tweede week van de afsluiting van de Geldersedijk aan en de vorderingen aan de bouw van de spoorbrug over de IJssel lopen nog prima op schema. De Geldersedijk ligt er grotendeels verlaten bij, behalve bij de spoorbrug. Een groot aantal steigers staan nog als hulpmiddelen op de normaal drukke weg.

Afgelopen zaterdag zijn de brugdelen over de Geldersedijk geplaatst op de hulppeilers. Ze liggen niet op het landhoofd zelf; dit omdat het landhoofd nog niet gereed is. Maar ondanks dat wordt er flink gewerkt aan de brug. Volgende week worden de eerste delen van de hoofdoverspanning in elkaar gezet in de uiterwaarden van Zwolle. In totaal zal straks als over enkele weken de hoofdoverspanning in elkaar is gezet, een bouwsel van 18 meter hoog te zien zijn in de uiterwaarden.

Afgezien van de brug is het langs het tracé vrij rustig. Op het gebied tussen de intakking van de Veluwelijn en het viaduct over de A28 is hier en daar wat activiteit waarneembaar. Het zijn de kleine details die de veranderingen laten zien.

Bekijk alle foto's, klik hier!P.s. de bouw van het tracé is op dit moment in een zo'n ver stadium dat de voorbereidingen voor de bouw van de bovenbouw in volle gang zijn. Zo berichtte Cobouw vandaag in dit artikel dat er in Maarssen al 1500 fundatieblokken liggen te wachten op de Hanzelijn.

Geplaatst op: 21-01-2010 22:47.11

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl