Nieuws: Geldersedijk voor 3 weken afgesloten

De Geldersedijk bij Hattem is vanaf gisteren voor drie weken afgesloten vanaf het kruispunt met de Zuiderzeestraatweg tot aan de Burgemeester Bijleveldsingel. Deze afsluiting is nodig om de werkzaamheden aan de Hanzelijn brug veilig te laten voorlopen. Vorige week is een tunnelconstructie geplaatst op de parallelweg van de Geldersedijk, eentje die speciaal bedoeld is voor fietsers. Maar ook bussen van Veolia en hulpdiensten zullen gebruik mogen maken van deze tunnel.

De afsluiting wordt echter niet door iedereen geaccepteerd. Tijdens het fotograferen van de locatie zijn er diverse voertuigen die de afzetting gepasseerd zijn. Afgezien van die ene ambulance waren het allemaal gevallen van 'illegaal' rijden op afgezet gebied.Aan de overkant van de IJssel - de Zwolse kant - is het rustig. Heel af en toe rijdt er een auto het terrein of en af. Alleen op de allerlaatste liggers direct bij de IJssel is wat activiteit te zien. Er is op de brug zelf een grote (party)tent opgezet waar de bouwvakkers in kunnen werken.

Via de mail kwam er nog een tip binnen van een lezer van deze website. In Duitsland worden de brugdelen vervoerd vanaf de staalfabriek van Max Bögl in Neumarkt naar de haven. Deze transporten vinden plaats met vrachtwagens van het bedrijf zelf. Een groot aantal van die voertuigen staan op de foto, zo ook enkele voertuigen tijdens transporten van brugdelen. Zie http://bit.ly/5BzK2e en http://bit.ly/6X4YnC (recente foto's).

Afgezien van de wekelijkse reportages is het nu ook mogelijk om nieuws over de Hanzelijn te volgen via het nieuwe Twitter account @HanzelijnHattem. Je kunt dit account - als je aangemeld bent op Twitter - followen, zodat je regelmatig updates ontvangt.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 12-01-2010 19:57.38

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl