Nieuws: Langzaam de winter in met de bouw

Langzaam aan merk je aan steeds meer dingen dat we de winter in gaan. Terwijl de temperaturen een aantal weken terug nog lenteachtig aan voelden, zijn deze nu ingeruild voor enkele cijfers. Zo lijkt de dunne werkkleding ingeruild te zijn voor de warmere winterkleding; er zijn tekenen dat de winter er aan komt! Om dicht bij de Hanzelijn te blijven beperk ik dit stukje 'weergekte' tot de zinnen: de bouwers kunnen het de komende weken nog wel eens flink koud krijgen!

Terug naar de waan van de dag. Het landhoofd aan de Hattemse zijde van de IJssel begint steeds meer vorm te krijgen. Vorige week was al te zien dat een deel van de bekisting verwijderd was. Ergens vorige week is het resterende deel verwijderd, waardoor nu duidelijk een grote wand te zien is.Daarnaast ligt de parallelweg van de Geldersedijk, die tijdelijk is afgesloten voor fietsers in verband met het bouwen van de hulppijlers die straks steun gaan bieden aan de liggers die in januari zullen worden geplaatst boven de Geldersedijk. Daarnaast lijken er al wat voorbereidende werkzaamheden verricht te worden voor de tunnelconstructie die nodig is voor de bescherming van de fietsers.

Op het bouwterrein van de spoorbrug liggen momenteel ook al de eerste fietspaddelen klaar. Wanneer deze op hun plekje worden gehesen is op dit moment nog niet bekend.

Een kilometer verderop bij het viaduct over de Zuiderzeestraatweg en Oostersedijk is men druk bezig met nog wat diverse afwerkingswerkzaamheden aan het viaduct en de omliggende weilanden. Het fietspad vanaf Zwolle naar Wezep bevat bij het viaduct een knik, omdat fietsers anders tegen de pijlers aanrijden. Deze knik is nu in het donker ook zichtbaar, omdat er reflectiebordjes zijn geplaatst.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 07-12-2009 23:52.24

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl