Nieuws: Een eerste blik vanaf de brug

De brugdelen aan de Zwolse zijde van de IJssel liggen er sinds het einde van de lente. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er al een tijd lang een vloertje ligt óp de brug zelf. Een paar weken geleden viel bij het maken van een fotoreportage al op. Vandaag is er dan eindelijk weer een primeur: de eerste foto's vanaf de spoorbrug. Op het moment zijn diverse ploegen druk bezig met het vlechten van ijzer. Over een (geschatte) lengte van 100 - 150 meter ligt er nu een vloer op de brug.En hoe ervaar je het als je op de brug zelf staat? Lastig om te zeggen, omdat het weer vandaag niet mee hielp. Desondanks was het hoogteverschil ten opzichte van de oude brug goed te zien, terwijl wij nog niet eens op het hoogste punt stonden. De treinen die over de brug ernaast reden waren toch opmerkelijk lager.Afgezien van het brugdek waren de grote pijpen op het bouwterrein opvallend. Op dit moment worden er gigantisch lange pijpen de grond in geboord waar straks de enorme hoofdoverspanning op wordt gebouwd. Omdat deze vanaf januari / februari zal worden opgebouwd in de uiterwaarden van de IJssel, kan het zo zijn dat deze bij hoogwater in gevaar zouden komen. Met de verhoogde constructie zou dat gevaar geweken moeten zijn.Als laatste nog een kijkje bij het viaduct / tunneltje voor fietsers vanaf het Engelse Werk richting de Schellerdijk. Ook hier is men druk bezig met vlechten. Een enorme hoeveelheid ijzer is hier al gevlochten, het zal dus niet al te lang meer duren voordat het beton gestort wordt.Nog enkele overige dingen omtrent de Hanzelijn bij Hattem en deze site: het viaduct bij Netelhorst lijkt nu zo goed als af. De wanden zijn netjes bestraat. Dit geldt eveneens voor het viaduct over de A28. Vanmiddag waren wat bouwvakkers bezig met de zandlaag waar straks de bestrating op moet bij het landhoofd van het viaduct over de Oostersedijk en Zuiderzeestraatweg. Bij dat zelfde viaduct is ook de grond weer terug gebracht naar normale omstandigheden en ook de waterhuishouding is hersteld. Foto's daarvan volgen de volgende keer.

Eveneens zal er binnenkort een kleine mini docu komen over de bouw van de Hanzelijn bij Hattem. Dit is een studie opdracht van de webmaster. Enkele foto's van het filmen volgen later.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 29-10-2009 17:28.45

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl