Nieuws: Hattemse brugdelen en de overspanning

Spannende ontwikkelingen wat betreft de brug over de IJssel. De eerste drie transporten van brugdelen naar de bouwlocatie in de uiterwaarden van de IJssel aan de Hattemse zijde vonden afgelopen zaterdagochtend plaats. Via de route Zwolle - A28 - 't Harde - A28 - Wezep - Zuiderzeestraatweg - Geldersedijk werden in alle vroegte drie liggers vervoerd naar Hattem. Alles verliep soepeltjes, behalve het kruispunt Zuiderzeestraatweg - Geldersedijk. Daar bleek het een precisiewerkje te zijn.



Het eerste transport kwam rond de klok van twee uur aan; de laatste om kwart voor negen. Helaas kon de fotograaf van deze site daarbij niet aanwezig zijn, echter ingezonden foto's geven een goed beeld van het transport bij de eindlocatie (met dank aan Gerard Kogelman!).



Bekijk alle foto's, klik hier! (Foto's za 17 okt brugdelen)

Drie dagen later, op een zonnige dinsdagmorgen, liggen de brugdelen nog steeds op hun plekje. De voorbereidingen voor het plaatsen van de liggers waren bezig, maar naar het er uit zag leek het nog wel enkele uren te gaan duren voordat men de liggers ging inhijsen.

Aan de overkant van de IJssel (gezien vanaf de Hattemse zijde) zijn de eerste stukken van de overspanning zelf op de liggers geplaatst. Dit geeft eindelijk een goed beeld van de plek waar de brug de hoogte in gaat.



Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 20-10-2009 16:03.20

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl