Nieuws: Foto's donderdag 15 oktober

De nieuwe spoorbrug nadert zo langzamerhand steeds meer de IJssel. De afgelopen dagen zijn er diverse korte brugdelen geplaatst op de (hulp)liggers direct naast de IJssel in de uiterwaarden aan de Zwolse zijde. Daarmee lijkt het plaatsen van liggers op de pijlers in Zwolle bijna zo goed als klaar te zijn.Dat komt ook goed uit want het vervoeren van brugdelen naar de Hattemse zijde van de IJssel staat eveneens op het punt van beginnen. In de nacht van vrijdag op zaterdag zullen naar verluidt de eerste transporten plaats vinden. In verband met problemen met vergunningen zal de route sterk aangepast zijn. De vrachtwagens met brugdelen gaan via de A28. Omdat bij afrit Wezep de draai niet te maken is, zullen de vrachtwagens doorrijden naar 't Harde, om daar weer richting Wezep te rijden via de snelweg. Bij Wezep gaan de vrachtwagens er af en daarna zullen ze doorrijden via de Rondweg en Zuiderzeestraatweg richting de Geldersedijk te Hattem.

De voorbereidingen voor het plaatsen van brugdelen in de uiterwaarden van Hattem zijn in volle gang. Zo zijn er al diverse 'hulppijlers' geplaatst en ook op de pijlers zelf worden nog wat laatste metingen verricht.Langs de Geldersedijk zijn diverse schotten geplaatst op het bouwterrein van het Hattemse landhoofd. Het kunstwerk zal niet een groot stuk beton zijn zoals misschien vele denken; er zullen diverse wanden worden geplaatst waar straks de brug op zal gaan rusten.Bekijk alle foto's, klik hier!

P.s.: er kwamen diverse mailtjes binnen over de vastgelopen webcam. ProRail heeft in een reactie laten weten dat waarschijnlijk door overspanning de webcam defect is geraakt. Waarschijnlijk is dit gebeurd door een blikseminslag in of in de nabijheid van de webcam. De webcam is door de technische beheerder weer gerepareerd.

Geplaatst op: 15-10-2009 15:55.34

Reacties

J.A.E.Beekman schreef op Din 20 Okt @ 10.47u:
webcam werkt niet

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl