Nieuws: Ook op zondag gaat de bouw door

Wie dacht dat er op een vroege zondagochtend weinig te zien is bij de Hanzelijn heeft het mis. Afgezien van de prachtige taferelen veroorzaakt door de zonsopkomst en de mist, gaat de bouw van de Hanzelijn ook in het weekend door.

Zo zijn de bouwers van de brug ook op de rustigste dag van de week bezig. Aan de Zwolse zijde van de IJssel ligt er al een betonnen vloer op de liggers te rusten. Het daarnaast hangende fietspad heeft nog geen vloertje, maar ook dat zal niet al te lang meer duren.Aan de Hattemse zijde van de IJssel staan alle pijlers zonovergoten te wachten totdat de eerste liggers arriveren. De bouw van de pijler direct naast de IJssel vordert gestaag, vanuit de trein is te zien dat binnenin de bekisting al een pijler zit.Wie de fotoserie van afgelopen donderdag heeft bekeken ziet nu duidelijk voortgang bij de bouw van het landhoofd in Hattem. De betonvlechters zijn de afgelopen dagen flink vooruit gegaan.De betonvloer op het viaduct van de Zuiderzeestraatweg en de Oostersedijk is nu ook van begin tot eind gestort. Alleen de zijwanden missen nog grotendeels.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 27-09-2009 20:32.23

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl