Nieuws: Bouwen in de septemberzon

De bouwvak ligt alweer een tijdje achter ons en de vorderingen van de bouw van de Hanzelijn zijn goed te zien. Deze dagen zijn de bouwers druk in de weer onder een prachtige blauwe lucht met een vriendelijk zonnetje. Het zal de werkpret wel extra verstevigen, gezien de resultaten. :-)

We beginnen onze tocht langs de kunstwerken in de gemeente Hattem dit keer bij het viaduct over de A28. De laatste keer dat daar foto's van gepubliceerd zijn, lag er voor het grootste gedeelte al een vloertje. Sinds enige tijd zijn alle verkeersmaatregelen voor de onder het viaduct liggende snelweg opgeheven, omdat alle werkzaamheden zijn voltooid.Ook de bouw aan het viaduct over de Oostersedijk en de Zuiderzeestraatweg vordert. Tot ongeveer de helft van het 360 meter lange viaduct ligt nu een vloer. Vanaf het viaduct is er een aardig uitzicht over de lange Zuiderzeestraatweg.Midden tussen de Zuiderzeestraatweg en de Geldersedijk - nabij industrieterrein Netelhorst - staat een nu nog eenzaam viaduct. In de toekomst zal op deze plek een ontsluitingsweg komen voor het industrieterrein. De ruwbouw van dit viaduct is ook zo goed als klaar.Langs de Geldersedijk zelf is een sloopbedrijf deze week begonnen met het 'koppensnellen' van de heipalen die nodig zijn voor de fundering van het landhoofd voor de nieuwe brug over de IJssel.Aan de overzijde van de IJssel worden nog dagelijks nieuwe delen van het fietspad aan de brug gehangen. Ook de middenstukken gaan met hijskranen de lucht in, waarna ze worden vastgelast.Het laatste kunstwerk op 'onze' deel van de route van de Hanzelijn is het nieuwe fietstunneltje bij het rangeerterrein / de Schellerdijk. Deze begint wat meer contouren te krijgen in vergelijking met vorige week.Bekijk alle foto's, klik hier! (Foto's maandag 07 september)
Bekijk alle foto's, klik hier! (Foto's dinsdag 08 september)

Geplaatst op: 08-09-2009 16:30.37

Reacties

Gerrit schreef op Vri 11 Sep @ 02.10u:
Prachtige foto's. Mooi om de vorderingen te zien. Ben benieuwd hoe het uitzicht vanuit de trein is straks als je richting Zwolle gaat. Interessante skyline in aanbouw!
Arian van Spijk schreef op Vri 18 Sep @ 16.01u:
hulde aan de webmaster en zijn team voor al het prachtige werk

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl