Nieuws: Een terugblik op 2 jaar Hanzelijn-Hattem.nl

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat de website Hanzelijn-Hattem.nl van start ging. Een website waarop dagelijks foto's zouden verschijnen van de bouw van de Hanzelijn bij Hattem. Het doel om naast de officiële website van ProRail zelf een goede informatievoorziening op te zetten is op dit moment al meer dan geslaagd. Dagelijks heeft de site zo'n 100 tot 150 bezoekers, veelal uit de regio zelf.

De eerste foto's die op de website verschenen kwamen vanaf het dak van een van de gebouwen van Hogeschool Windesheim te Zwolle. Daar vandaan waren de eerste échte werkzaamheden te zien van de bouw van de Hanzelijn. Al snel volgden de eerste foto's uit het veld.


Foto: een van de eerste foto's van de Hanzelijn in aanbouw bij Hattem.

Een nieuwe website was geboren, de Hanzelijn website over de werkzaamheden bij Hattem ontstond als een idee voor op de website Stefanuzz.nl. De webmaster van die én deze website was van plan om de bouw maandenlang te gaan volgen. Omdat de Hanzelijn zo'n groot project is, werd het besluit genomen om er een aparte website over te maken.

Weken vlogen voorbij waarbij de Hanzelijn dagelijks op de foto werd gezet. Maar wie doet dat eigenlijk? Bij deze stel ik me dan ook eventjes voor. Mijn naam is Stefan Verkerk, op dit moment ben ik 19 jaar jong en studeer ik fotografie en video. Van mijn hobby wil ik ook echt mijn werk gaan maken. Mijn interesse voor de Hanzelijn ontstond eigenlijk vrij snel toen duidelijk werd dat de Hanzelijn haast door mijn achtertuin zo komen te liggen. Dagelijks fiets ik van Wezep naar Zwolle toe, waarbij de Hanzelijn minstens 1x mijn pad kruist.

De afgelopen jaren zijn er heel veel dingen veranderd. In het begin was het nog moeilijk om aan een vast aantal bezoekers te komen. Na diverse promo-acties bij diverse website kreeg de website ook aandacht van ProRail en al snel ontstonden zo de eerste contacten in de bouwwereld. De vrachtwagenchauffeurs van de zandtransporten boden me vaak een plekje aan bij hun in de vrachtwagen, zodat fotograferen op de bouwterreinen een stuk makkelijker werd zonder direct in overtreding te zijn.


Foto: de webmaster rechts in de blauw jas met zwarte tas tijdens het verbinden van de twee aparte tunneldelen onder het Drontermeer.

Nu de contacten steeds beter worden en de website ook meer bekendheid geniet, is het makkelijker voor me om mijn 'werk' te kunnen doen langs het tracé bij Hattem en daarbuiten. Zo is het aanwezig zijn bij een persmomentje er ook bij gaan horen. Maar ook de pers stuit de laatste tijd steeds meer op deze website. Zo heeft De Stentor al enkele keren gewezen op mijn site, BrugTV interviewde me een paar weken terug en ook in het personeelsblad van ProRail wordt promotie gemaakt voor deze site. ProRail laat ondertussen een film maken waarin ik ook een klein rolletje speel. Deze film komt echter pas in 2013 uit.

Het doel van deze site, welke altijd prominent in het logo staat, is en zal tot het einde van de bouw het zelfde zijn. "Volg de bouw van de Hanzelijn tot 2013!" - Dat zal ook zeker het geval zijn. Nog 'maar' 3,5 jaar tot de voltooiing van de Hanzelijn en ondertussen is er al een archief van ruim 6500 foto's. Wat er met die foto's gaat gebeuren als straks de Hanzelijn helemaal af is, is op dit moment nog niet bekend. Maar zoals ik al eens eerder in een artikel in De Stentor zei: "Misschien wordt het wel uitgebracht als boek." Wie weet, het duurt nog eventjes.

Sinds vandaag is het ook mogelijk om een berichtje achter te laten in een nieuw gastenboek. Er kwamen toch wel regelmatig berichtjes binnen over de website bij de rubriek 'Veelgestelde vragen', naar aanleiding daarvan kun je nu berichten over deze site kwijt in het gastenboek. Klik hier.

Geplaatst op: 10-07-2009 15:54.13

Reacties

Erik schreef op Vri 10 Jul @ 18.29u:
Goed bezig hoor, keep up the good work! Ik kijk hier altijd met veel plezier. :)

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

6 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl