Nieuws: Werken in de zomerse hitte

De bouwers van de Hanzelijn hebben het deze tijd zwaar: de temperaturen liggen overdag al gauw boven de 25 graden en vooral boven zand en beton kan de gevoelstemperatuur al snel oplopen tot boven de 40 graden. Het is daarom voor veel bouwvakkers flink zweten tijdens de laatste loodjes voor de bouwvak.

Boven de A28 is het een en ander aan aanzicht van het viaduct veranderd. Afgelopen week zijn daar een groot aantal zijwanden geplaatst op het viaduct ter bescherming van de automobilisten.Alhoewel het vanaf de Zuiderzeestraatweg niet echt zichtbaar is, wordt er nog steeds keihard gewerkt aan het langgerekte viaduct over de eerdergenoemde straat en de Oostersedijk. Vanaf het zandlichaam tussen de Zuiderzeestraatweg en Netelhorst is dat goed te zien.Vorige week is het tunneltje - die nodig is voor de aansluiting van de Veluwelijn op de Hanzelijn - voorzien van de laatste smeerseltjes ten behoeve van de afwerking. Er moet alleen nog bovenop het tunneldak worden gewerkt.De eerste rode liggers voor de spoorbrug over de IJssel zijn vorige week gearriveerd. Binnen enkele dagen zullen dan ook de eerste rode liggers op de pijlers worden ingehesen. Wanneer dit precies gaat gebeuren is niet bekend.De fotograaf van Hanzelijn-Hattem.nl krijgt de laatste tijd steeds meer media-aandacht naar aanleiding van deze website. ProRail is bezig met het maken van een documentaire over de bouw van de Hanzelijn. Deze docu komt pas in 2013 uit maar wordt op dit moment al opgenomen. Omdat de bouw in verschillende stadia wordt vastgelegd is de kans groot dat de volgende opnames pas ergens in de winter zijn. Ook de fotograaf van deze site zal een klein deel uitmaken van de film. De opnames waren vanmiddag langs het tracé. Een filmploeg uit Hilversum kwam naar Hattem om het een en ander op te nemen.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 29-06-2009 21:38.05

Reacties

rob surink schreef op Woe 01 Jul @ 02.09u:
mooi rood is niet lelijk

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl