Nieuws: Eerste lagen afdekgrond aangebracht

Ondanks dat er al een hele grote zandbak ligt in de gemeente Hattem valt het misschien niet echt op dat de laatste weken weer enorme hoeveelheden zand zijn vervoerd. Ook de bouw boven op de viaducten over de Zuiderzeestraatweg - Oostersedijk en de A28 is niet echt zichtbaar voor passanten.

Wie een kijkje neemt vanaf de zandlichamen zal al snel tot de ontdekking komen dat er flink wordt gebouwd op de viaducten. Op de foto hieronder is de voortgang van het 360 meter lange viaduct over de Zuiderzeestraatweg en Oostersedijk te zien. Iets wat vanaf de grond niet te zien is.Bekijk alle foto's, klik hier!

Langs de Geldersedijk worden de voorbereidingen getroffen voor de bouw van het landhoofd aan de Hattemse zijde van de IJssel. Op de plek waar eerst nog een grote berg zand lag, is nu een grote open vlakte ontstaan met veel piketjes in de grond. Over een tijdje zal de bruggenbouwer hier aan de slag gaan om het massieve landhoofd te gaan bouwen. Als je deze screenshot bekijkt krijg je een impressie van hoe het straks er uit zal zien.In de uiterwaarden van de IJssel aan de Hattemse kant verschijnen ondertussen ook de eerste pijlers. In totaal komen er zes pijlers aan de Hattemse zijde van de IJssel.Iets wat misschien nog wel het meeste de aandacht trekt zijn de eerste lagen afdekgrond die worden aangebracht tegen de zandlichamen. Het eerste stuk met afdekgrond is te vinden tussen de Geldersedijk en de Zuiderzeestraatweg.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 09-06-2009 21:36.33

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl