Nieuws: Foto's vrijdag 05 juni

De fotograaf van deze website mocht een interview doen met BrugTV. In dit interview ging het vooral over de website over de Hanzelijn, maar ook over het fotograferen en de verwachtingen van de Hanzelijn.Na dit interview kregen een klasgenoot en ik nog de kans om een klein rondje te maken op het bouwterrein van de IJsselbrug bij Zwolle. Een aantal vorderingen staan hieronder uitgelicht.

Hieronder is de top van een pijler te zien waarop straks de liggers op komen te liggen. Deze worden natuurlijk ondersteund door de betonnen pijlers zelf, maar ook nog deels door een systeem die er voor kan zorgen dat de brug in hoogte kan zakken of stijgen in verband met uitzetting.De eerste dwarsbalken tussen de liggers die twee weken terug zijn geplaatst liggen er ook al. Hierop komt straks het betonwerk waar het spoor etc. op komt te liggen.Om de liggers extra steun te geven bij het plaatsen zijn er extra noodpijlers nodig. Deze krijgen steun van een aantal heipalen die de grond in zijn geslagen met daar bovenop betonwerk. Zonder deze noodpijlers is het niet mogelijk om de brugdelen op hun plek te krijgen door de enorme massa's aan gewicht.Op het bouwterrein zijn de eerste delen van het toekomstige fietspad náást de brug ook te zien. Om een idee te geven hoe groot dit fietspad is: in principe zou het fietspad groot genoeg moeten zijn zodat er een brandweerwagen op zou kunnen rijden.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 05-06-2009 15:58.08

Reacties

Adolf schreef op Vri 05 Jun @ 22.55u:
Leuk om dit bouwwerk eens van dichtbij te zien. Grappig dat op veel foto's (ook eerdere) vaak een trein op het oude spoor te zien is!
roelof schreef op Woe 10 Jun @ 13.23u:
Een collega tipte me: mooie, informatieve site. Ben zelf woonachtig in Hattem dus kijk met je mee. Heb net een artikel gescherven in Geo Info over de Hanzelijn Oude Land
roelof schreef op Woe 10 Jun @ 13.23u:
Een collega tipte me: mooie, informatieve site. Ben zelf woonachtig in Hattem dus kijk met je mee. Heb net een artikel gescherven in Geo Info over de Hanzelijn Oude Land

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl