Nieuws: Eerste liggers voor de IJsselbrug

De eerste liggers (de brugdelen die op de pijlers komen te liggen) voor de nieuwe spoorbrug zijn gisteren (woensdag 27 mei) de lucht in gegaan. Daarmee is opnieuw een kleine mijlpaal behaalt in de bouw van de Hanzelijn. Nu deze liggers op de pijlers liggen is pas goed zichtbaar hoe hoog de nieuwe brug eigenlijk zal zijn. Dat was aan de hand van de tekeningen al wel een beetje in te schatten, maar nu het stapje voor stapje steeds duidelijker wordt begint het aardig imposant te worden.

De komende weken zijn er mogelijk weer enkele transporten van liggers vanaf de loswal bij Katwolde naar de bouwlocatie langs de IJssel. Wanneer de volgende liggers de lucht in gaan op de pijlers is bij Hanzelijn-Hattem.nl niet bekend.Bekijk alle foto's, klik hier!

Op de website van DeJongLuchtfotografie.nl staat een fotoreportage van 119 foto's genomen vanuit een helikopter boven de gehele Hanzelijn. Deze foto's zijn genomen op 18 maart 2009. Klik hier om deze foto's te bekijken. Recentere foto's van de Hanzelijn bij Kampen en Hattem van vorige week dinsdag zijn hier te vinden toen de webmaster vanuit een luchtballon een vaart maakte boven de Hanzelijn.

Geplaatst op: 28-05-2009 15:14.55

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl