Nieuws: De ballonvaart over de Hanzelijn

De fotograaf van deze site vloog dinsdagavond in een mandje van een luchtballon vanaf Noordeinde via Kampen richting Hattem. Het tracé van de Hanzelijn was erg goed zichtbaar vanonder de ballon. Op een hoogte 275 meter werden er een heleboel foto's gemaakt voor de Hanzelijn site. De ballonvaart die Priveballon.nl aanbood was een prachtige ervaring, iets wat ik iedereen kan aanraden!

Direct na het opstijgen was het Drontermeer zichtbaar met daarbij op de achtergrond Flevoland. Het tracé van de Hanzelijn loopt vanaf Dronten richting het Revebos. Met tegenlicht en vanaf een flinke afstand ziet dat er zo uit:Bekijk alle foto's, klik hier!

Na het Revebos gaat de Hanzelijn de kanteldijk over om vervolgens onder het Drontermeer door te gaan door middel van een tunnel. Die tunnel is in zoverre gereed dat boven water weinig bouwwerkzaamheden meer te zien zijn.Nadat de lijn weer over de kanteldijk is gegaan vervolgd de trein zijn weg richting Kampen. Daarbij gaat het spoor onder het viaduct van de Buitendijksweg door.Vervolgens buigt de Hanzelijn af, om zo parallel te komen liggen langs de N50. Daarvoor is een gigantisch trogviaduct nodig, die al goed te zien is vanuit de lucht.De bundeling van de Hanzelijn samen met de N50 is goed te zien als je ten zuiden van Kampen vaart. De hele bouw van de afslag aan de N50 (en de toekomstige A50) is ook te zien. De structuren van deze puzzel zijn op kaarten meestal lastig te begrijpen, maar met een beeld van boven al een stuk makkelijker.Ook de viaducten over de nog te realiseren by-pass van de IJssel vorderen. Links zie je de brug voor de N50 (toekomstige A50) en rechts de brug voor de Hanzelijn.Ter hoogte van de Kamperstraatweg (N763) is er ook een viaduct, die parallel ligt aan de N50.Daarna buigt de Hanzelijn parallel met de N50 af, onder de Burgemeester van Hardenbergweg door richting knooppunt Hattemerbroek.Als de Hanzelijn eenmaal in de buurt komt van het knooppunt Hattemerbroek gaat de lijn meer richting Zwolle.De Hanzelijn gaat hoog over de A28 heen...... om vervolgens over de Oostersedijk en Zuiderzeestraat te gaan.De pijlers van de nieuwe IJsselbrug zijn vanuit de lucht te zien achter de oude IJsselbrug.Bekijk alle foto's, klik hier!

Na dit gezien te hebben besloot de piloot dat het tijd was om te gaan landen. Er werd een weilandje opgezocht en de ballon werd aan de grond gezet.

Meer foto's zijn te vinden op Picasaweb van Google.

Geplaatst op: 20-05-2009 16:50.44

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl