Nieuws: Eerste steen station Kampen Zuid onthuld

De eerste steen van station Kampen Zuid is vanmiddag om kwart over 12 officiŽel onthuld door burgemeester J. Oosterhof en wethouder E. Boerman van Kampen. Over ruim 2,5 jaar moeten hier de eerste treinen gaan rijden.

Het stukje spoor van Kampen naar Hattem lag er tussen 1913 en 1934 ook al. Maar door de toenemende concurrentie van bus- en vrachtverkeer werd de lijn opengebroken en daardoor verdween Kampen Zuid voorgoed. Vandaag is opnieuw een stukje geschiedenis geschreven, want het toenmalige station Kampen Zuid zal nu weer terugkeren, dit maal aan de Hanzelijn.

Allereerst werden er een aantal toespraken gehouden over het belang van het station. Daarna was er een stukje entertainment in de vorm van Niek Boes, die met zijn stem het verleden tot leven bracht en ons alvast een 'kijkje' in de toekomst gunde. Van oude stoomlocomotieven tot de eerste voetstappen in het nieuwe station, alles was te horen.

Na de sketch werden de genodigde en de pers naar buiten gebracht om de onthulling van de eerste steen te bewonderen.

Bekijk alle foto's, klik hier!

De bouw van de Hanzelijn loopt op schema. De zandtransporten die daar nu al ruim een jaar lang bezig zijn zullen vrijdag voltooid zijn. Daarna gaat de stoet vrachtwagens en het losponton richting Hattem. De bouw van de brug over de toekomstige (?) bypass vordert ook prima. Kortom, het zonnetje schijnt terecht.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 02-04-2009 17:12.24

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl