Nieuws: Tijd voor een flinke update

Er zijn de laatste weken enkele opmerkelijke nieuwsberichten geplaatst in de media. Wegens gezondheidsredenen was het eventjes niet mogelijk voor de webmaster om het te plaatsen, maar bij deze alsnog een poging, samen met de foto’s van vandaag de dag.

De Stentor berichtte vorige week over het verzakken van industrieterrein Netelhorst. De plaatselijke caravanboer had klachten over het dalen van het grondniveau door de bouw van de nabijgelegen Hanzelijn. Doordat er veel water is weggepompt uit de grond ten tijde van zowel de aanvoer van de enorme zandbak als bij het archeologische onderzoek een paar jaar geleden lijkt de veengrond nu sneller te dalen dan wat normaal is. ProRail wil de berichten niet ontkennen maar vooralsnog bevestigingen ze ook niks.

Elk nadeel heb z’n voordeel riep Cruijff en dat lijkt voor de Hanzelijn misschien ook wel te gaan kloppen. Door de economische crisis hebben ook veel bedrijven in de bouw het moeilijk. ProRail wil gaan kijken of het mogelijk is om de Hanzelijn versneld aan te leggen. Dit zou betekenen dat meer bouwbedrijven tegelijkertijd op meerdere plekken aan het werk worden gezet. Hierdoor hebben de bouwbedrijven niet alleen werk, ook de Hanzelijn kan dan iets eerder af zijn. Of dat mogelijk is, wordt nu dus nog onderzocht. Wordt vervolgd… wellicht moet er wel een andere (eerdere) opleverdatum komen in plaats van 12-12-2012? Of zijn we dan te optimistisch? ;-)

Automobilisten op de A28 zullen in de maand maart ’s nachts ‘last’ gaan ondervinden van tijdelijke afsluitingen van de snelweg zodat er brugdelen kunnen worden geplaatst boven de drukke snelweg. Wanneer dit allemaal gaat gebeuren is nog niet bekend bij ProRail, maar zodra er iets bekend is zal dat hier ook zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Het zal waarschijnlijk een spectaculair gezicht worden, zo stond er laatst in de krant.

Er komt binnenkort eveneens nog een informatieavond voor de inwoners van gemeente Hattem. Daarvoor zijn ook nog geen concrete data voor gemaakt. Even afwachten dus.

En dan terug naar vandaag: we nemen eens een kijkje bij de Zuiderzeestraatweg waar een aantal mallen worden geplaatst op de plekken waar straks een aantal pijlers moeten komen te staan. Het is goed te zijn dat het inhijsen van zulke dingen een precisiewerkje is…In de uiterwaarden van de IJssel aan de Zwolse kant staat nu ook de tweede pijler zonder bekisting (of gedeeltelijk nu dan). Ook aannemer Welling lijkt wakker te zijn geworden want overal verschijnen bordjes van hen. Toeval?Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 09-02-2009 15:57.34

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl