Nieuws: Tunnel Hanzelijn bijna één tunnel

DRONTEN (ANP) – De Hanzelijn krijgt steeds meer vorm. De commissarissen van de Koningin in Flevoland en Overijssel verbinden morgen de westelijke en oostelijke zijde van de tunnel onder het Drontermeer met elkaar. Het 800 meter lange bouwwerk is een belangrijk onderdeel van de nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle. (Bron: De Stentor 19-11-2008)

Vanaf eind 2012 moeten reizigers gebruik kunnen maken van het 50 kilometer lange, 1 miljard euro kostende traject. Behalve de tunnel krijgen ook onder meer Kampen en Dronten een nieuw station. Het station van Lelystad wordt uitgebreid en er komt een nieuwe brug.

Ook boven de grond bij de Drontermeertunnel wordt volop gebouwd. Het werk aan de tunnelgebouwen, een ontwerp van studioSK uit Utrecht, is al ver gevorderd. Op het dak van een van de technische gebouwen komt een oversteekplaats voor dieren. De tunnelwerken doorkruisen namelijk het Revebos.

Met de Hanzelijn duurt een treinreis tussen Lelystad en Zwolle voortaan een half uur. Zo komt volgens opdrachtgever ProRail het noordoosten van Nederland dichter bij de Randstad te liggen. Ook moet de nieuwe verbinding de Gooilijn (tussen Amsterdam, Hilversum en Amersfoort) en de Veluwelijn (tussen Amersfoort en Zwolle) ontlasten.

Hanzelijn-Hattem.nl is vandaag ook aanwezig bij het verbinden van beide tunneldelen. Een fotoreportage volgt in de loop van de middag of morgen (donderdag).

Geplaatst op: 19-11-2008 09:51.41

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl