Nieuws: Mogelijk vertraging Hanzelijn

DEN HAAG/DRONTEN - De zandaanvoer voor het oostelijke deel van de Hanzelijn komt stil te liggen als de Raad van State de klachten gegrond verklaard van een akkerbouwersechtpaar uit Dronten. Dit zeiden woordvoerders van de gemeente Dronten, Prorail en aannemersbedrijf Van Oord woensdag bij de Raad van State in Den Haag.
(De Stentor, 23-04-2008)

Het echtpaar Oordt heeft de Raad van State gevraagd met spoed de aanleg van een tijdelijk water- en slibdepot bij de Zwolschebocht/ Oudeboschtocht in Dronten tegen te houden. Volgens Oordt veroorzaakt het 5.000 kubieke meter grote depot grondwateroverlast op zijn land dat er naast ligt. Het depot ligt er maar drie maanden, maar volgens de akkerbouwer zal het zeker twee jaar duren voordat er weer fatsoenlijk gras kan worden gekweekt.

De Raad van State heeft een adviseur naar Dronten gestuurd om de zaak op te nemen. Die schreef een negatief rapport over het water- en slibdepot. Uitspraak volgt binnen enkele weken.

De Stentor

Geplaatst op: 23-04-2008 19:05.50

Reacties

Stefan schreef op Woe 23 Apr @ 19.08u:
Jammer dat het mogelijk vertraging gaat oplopen door een boer. Hopelijk is er een goede schadevergoeding te regelen en kan de bouw gewoon verder zoals het gaat. Het zou zonde zijn als de oplevering zou moeten worden uitgesteld door dit. :-(
Bastiaan schreef op Din 29 Apr @ 20.44u:
Laat het alsjeblieft niet zo ver komen: Hanzelijn twee jaar te laat opgeleverd, omdat een boer anders twee jaar geen gras kan laten groeien.
RIEKELT schreef op Vri 16 Mei @ 12.07u:
van oord, wie?,
nooit van ge oordt.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

5 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl