Nieuws: Opkomst informatieavond Kampen overtreft verwachtingen

Na de informatieavonden in Zwolle en Hattem was Kampen vanavond aan de beurt. De avond was een groot succes: uit schattingen blijkt dat er ongeveer 200 belangstellende naar de Stadsgehoorzaal te Kampen zijn gekomen.

De avond begon met een kopje koffie in de foyer alwaar een hoop bouwtekeningen en impressies te zien waren. Al snel liep de ruimte vol met geïnteresseerden. Om half 8 werd iedereen vriendelijk verzocht naar de grote zaal te gaan.

De inwoners van Kampen bleken vooral nog moeite te hebben met de mogelijke geluidsoverlast. Ook de wethouder van Kampen benadrukte dat ProRail en Dura Vermeer goed in de gaten moeten houden of de geluidsoverlast na de realisering van de Hanzelijn niet erger is dan verwacht.

Bovendien werd er een vraag door iemand uit de zaal gesteld met betrekking tot een nieuwe tochtgat: “Is het niet zo dat bij een zuidwestenwind de ruimte onder het station van Kampen als een soort tochtgat gaat functioneren?” Het antwoord daarop was bevestigend. “Maar transparant glas plaatsen is vandalisme- en graffitigevoelig”, aldus ProRail. Als het probleem zich in de toekomst desondanks toch voor gaat doen, zullen er alsnog maatregelen worden genomen.

Na het vragenrondje kreeg iedereen nog even de gelegenheid om een persoonlijk gerichte vraag te stellen aan de ruim aanwezige medewerkers van ProRail en Dura Vermeer. Terug kijkend blijkt de avond een groot succes: er zijn meer mensen gekomen dan dat men heeft verwacht. Wanneer de volgende informatieavond in Kampen wordt gehouden, is nog niet bekend.

Bekijk alle foto's, klik hier!
Bekijk alle foto's, klik hier!
Er zijn ook een aantal foto's te zien waarbij de zandhoogtes van de Hanzelijn langs de N50 te zien zijn ter hoogte van de Kamperstraatweg.

Geplaatst op: 21-04-2008 23:55.07

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl