Nieuws: Informatieavond Hattem succes

De informatieavond in Hattem van woensdagavond is druk bezocht. Dit in tegenstelling tot de bijeenkomst in Zwolle vorige week. De Ridderzaal van partycentrum ‘De Franse School’ in hartje Hattem zat zo goed als vol. Tijdens de avond werd de bouw van de Hanzelijn uitgelicht waarbij de verschillende fases van de bouw werden uitgelegd. Bovendien werd er uitgebreid informatie gegeven over de nieuwe brug over de IJssel.

Dat de Hattemers meer interesse hebben in dat gene wat op ‘hun grondgebied’ wordt gebouwd bleek wel uit het aantal vragen. Diverse vragen werden gesteld waarbij de veiligheid van het fietspad ’s nachts tot de bestemming van de oude spoorbrug werden beantwoord. Bovendien werd er gevraagd of er ook wat wordt gedaan aan de overlast door graffitispuiters. Volgens ProRail zal er een speciaal middeltje op de brug worden ‘gesmeerd’ om graffiti in de toekomst makkelijk te kunnen verwijderen.

Naast de vraag waar het fietspad nu eigenlijk komt bleek de brug ook door wandelaars populair bevonden: de vraag was dan ook of het mogelijk was dat voetgangers gebruik konden maken van de brug. Vanwege het ontwikkelende natuurgebied in de uiterwaarden van de IJssel zou het voor wandelaars meegenomen zijn om gebruik te kunnen maken van de brug. Omlopen via de Gapersweg (waar het fietspad op uitkomt) zou kunnen worden opgelost door een trap of lift te plaatsen langs de Geldersedijk.

Na het vragenrondje kregen de bezoekers nog even de tijd om diverse kaarten en foto’s langs de wand te bekijken. De lokale omroep was ook aanwezig om beelden te maken van de bijeenkomst. ProRail beloofde om over een jaartje weer een informatieavond te organiseren zodra er weer nieuws is.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 16-04-2008 23:32.30

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl