Nieuws: Bypass Hanzelijn definitief aan Dura Vermeer gegund

ZWOLLE - Spoorwegbeheerder ProRail heeft de aanleg van de ‘Bypass Hanzelijn’ definitief aan Dura Vermeer gegund. ProRail-directeur Patrick Buck en divisiedirecteur Gijsbert van der Laan van Dura Vermeer Divisie Infra tekenden afgelopen maandag het contract voor het werk.


De brug over de bypass van de IJssel. Illustratie: ProRail / Dura Vermeer


De aanleg van de bypass, een project met een aanneemsom van €11.570.000,- betekent voor Dura Vermeer een aanvullende opdracht ten aanzien van de inmiddels gestarte bouw van de Hanzelijn Oudeland, de spoorverbinding tussen Kampen en Zwolle.

De werkzaamheden voor de Bypass omvatten de aanleg van drie kunstwerken van circa 200 meter. Eén viaduct is bedoeld voor het passeren van de Hanzelijn ter hoogte van de aan te leggen Bypass voor de IJssel. Een viaduct is voor de N50 en de derde zorgt voor aansluiting op de toekomstige A50. Tevens zal de verhoogde ligging van de toekomstige A50 worden meegenomenin het project, zodat de A50 anticipeert op de Bypass.

De voorbereidingen en uitwerkingen van de ontwerpen is gestart, zodat de vergunningen kunnen worden aangevraagd. De aanleg van de kunstwerken start medio 2008. De aanleg van het zandlichaam voor de A50 zal gelijktijdig opgestart worden met de aanleg van de N50.

Bron: Duravermeer.nl

Geplaatst op: 21-02-2008 12:59.28

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl