Nieuws: Bouw viaduct N50 ligt stil (De Stentor)

KAMPEN - De bouw van het viaduct over de N50 is voor onbepaalde tijd stilgelegd. Rijkswaterstaat wil aanpassingen met het oog op de ombouw van auto- naar snelweg. Of dit betekent dat al het werk overnieuw moet, is niet duidelijk. (door Huib Strengers, De Stentor 29 januari 2008)

Met de komst van de Hanzelijn, de treinverbinding die in 2012 van Lelystad via Kampen naar Zwolle loopt, verplaatst de huidige aansluiting van de Niersallee op de N50 richting Slaper. Al enige maanden werd door aannemer Dura Vermeer driftig gewerkt aan de bouw van een viaduct op die plaats.

Ruim een week geleden, zo blijkt nu, is dat werk door Rijkswaterstaat stilgelegd. Er blijkt onvoldoende rekening te zijn gehouden met de gevolgen voor de geplande uitbouw van N50 naar A50: of wel van de huidige, gedeeltelijke driebaansweg naar een volledige vierbaansweg.

Volgens Joost Mulder, woordvoerder van Prorail, die belast is met de aanleg van de Hanzelijn, is er een verschuiving in de planning gekomen. "Dura Vermeer heeft in overleg met Rijkswaterstaat en Prorail besloten het werk aan het viaduct tijdelijk te stoppen." Of de wijzigingen in het tracé van de huidige N50 zodanig zullen zijn, dat het in aanbouw zijnde viaduct helemaal anders moet worden, kan Mulder niet bevestigen. "Wij werken nauw samen met Rijkswaterstaat en de aannemer. Met de beslissing van Rijkswaterstaat treden er wijzigingen op in de bouw van de N50, wat betreft het viaduct en het wegtracé."

De nieuwe planning is volgens Mulder nog niet bekend. Dura Vermeer heeft de ploeg die aan het viaduct werkte op een andere plek van de Hanzelijn aan het werk gezet.

De Stentor

Geplaatst op: 29-01-2008 08:25.21

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl