Nieuws: ProRail en gemeente Hattem ondertekenen contract

Vanmiddag is in het stadhuis van Hattem het contract tussen ProRail en de gemeente Hattem getekend. Jaap Balkenende namens ProRail en burgemeester Piet Zoon van Hattem ondertekenden onder grote belangstelling van de media het contact.

Met het ondertekenen van de projectovereenkomst bereikt het project Hanzelijn een belangrijke nieuwe mijlpaal in de realisatie van de nieuwe, rechtstreekse en vooral veilige spoorverbinding tussen het noorden en noordoosten van Nederland en de Randstad.

Jaap Balkenende namens ProRail verkondigde dat hij erg blij was met de manier waarop er wordt samengewerkt met gemeente Hattem. Burgemeester Zoon van Hattem was eveneens te spreken met de manier waarop de samenwerking verloopt.

Wethouder Luuc Teuben van gemeente Hattem kwam met nog 2 suggesties met betrekking tot de Hanzelijn. Zo vind de gemeente het handig om voor de kerkbuurt langs de Zuiderzeestraatweg een tunneltje te creëren onder de Hanzelijn door zodat er in ieder geval met de fiets en lopend Hattem kan worden bereikt.

Bovendien is de wens van gemeente Hattem om een extra halte te creëren aan de Veluwelijn (in de buurt bij de splitsing) zodat de verkeersdruk voor de oude IJsselbrug richting Zwolle vooral in de ochtend- en avondspits kan worden beperkt. Provincie Gelderland wil het openbaar vervoer verbeteren in de provincie en daarom heeft gemeente Hattem deze keuze gemaakt. Jaap Balkenende van ProRail kon nog niet direct aangeven in hoeverre het mogelijk was: "Daar moet eerst onderzoek naar worden verricht."

Aan het eind van het formele gedeelte kreeg gemeente Hattem en ProRail uit handen van Joost Mulder (communicatie adviseur bij ProRail) een herdenkingscadeau als herinnering aan het tekenen van de overeenkomst. Dit geschenk was een object van glas met daarin de nieuwe IJsselbrug die tussen Hattem en Zwolle over de IJssel komt te liggen.

Na het formele gedeelte namen diverse televisiestations nog interviews af. Zo werd er maandagavond in het nieuws op TV Gelderland aandacht aan het ondertekenen van het contact.

» Bekijk alle foto's, klik hier!
» Bekijk de reportage van TV Gelderland


Jaap Balkenende van ProRail en burgermeester Piet Zoon van Hattem ondertekenen het contract


De belangstelling van de media is groots


Wethouder Luuc Teuben aan het woord


Namens ProRail krijgt gemeente Hattem een herdenkingscadeau.


Het cadeau.

» Bekijk alle foto's, klik hier!

Reportage TV Gelderland

Geplaatst op: 08-01-2008 14:00.15

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl