Nieuws: Water van de IJssel zakt, morgen weer zand over de weg

De hoge waterstand van de IJssel lijkt geen problemen meer te veroorzaken voor de zandvrachtwagens. Wie vanmorgen over de IJsselbrug fietste viel waarschijnlijk al op dat er al diverse droge plekken waren te vinden bij de losplaats.

ProRail laat in een persbericht weten dat de werkzaamheden weer zullen worden hervat vanaf morgen, indien het waterstand dat toelaat. De transporten zullen dan plaats vinden tussen de laadplaats en de Geldersedijk en de Schellerdijk (Engelse Werk, Zwolle).

Naar verwachting heeft aannemer Dura Vermeer ongeveer tien werkdagen nodig om de nog resterende benodigde hoeveelheid van circa 20.000 m³ zand te storten op de locatie Schellerdijk. De zandtransporten nabij de bouwlocatie Geldersedijk zullen naar verwachting eind februari worden afgerond.

Zoals te zien is op het onderstaande kaartje daalt de waterstand vrij snel.Misschien wordt het nog wel oppassen voor de chauffeurs: als er plassen ontstaan of natte weggedeeltes zijn kan het door bevriezing glad zijn.


Een foto van de IJssel gisteren (Ma 17-12-2007). Er zijn al diverse plekken te zien waar het water lager staat. Zo staan de banden van de tractor nog maar voor een klein deel in het water en de loopbrug naar het ponton.

Geplaatst op: 18-12-2007 12:47.29

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl