Nieuws: Geen zandaanvoer Hanze-tracé door hoge water IJssel

ZWOLLE - Het hoge water in de IJssel heeft gevolgen voor de zandaanvoer voor de aanleg van het Hanzelijn-tracé. Sinds vrijdag rijden de vrachtwagens van aannemer Dura Vermeer niet meer over de weg naar de zandopslagplaats aan de IJssel. (De Stentor, 12 December 2007)


foto Tom van Dijke

Nieuw zand wordt er even niet voor de Hanzelijn gelost, laat een woordvoerder ProRail desgevraagd weten. De verwachting is dat in het weekeinde het water weer zakt, waarna maandag de eerste vrachtwagens met zand weer kunnen rijden. ProRail verwacht niet dat het stilleggen van de werkzaamheden invloed zal hebben op de talud-aanleg voor de Hanzelijn. In de planning is rekening gehouden met calamiteiten zoals hoog water. Het streven is nog steeds eind februari de klus af te ronden. Dezer dagen zijn er af en toe nog wel vrachtwagens van een andere aannemer te zien die dwars door het water naar de zandopslag aan de IJssel rijden.

De Stentor

Geplaatst op: 12-12-2007 05:44.23

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl