Nieuws: Fietspad op spoorbrug feestelijk geopend

Het nieuwe fietspad op de spoorbrug tussen Hattem en Zwolle is vrijdagmiddag feestelijk geopend door de wethouders René de Heer van Zwolle en Luuc Teuben van Hattem, gedeputeerden Gerrit-Jan Kok van de provincie Overijssel en Conny Bieze van de provincie Gelderland en Jan Mulder, directeur ProRail regio Noord-Oost. Naast de vele medewerkers van de gemeentes, provincies en (bouw)bedrijven was er ook erg veel publiek op de opening af gekomen.

Midden op de spoorbrug - ongeveer op de provinciegrens tussen Gelderland en Overijssel - werd een plaquette onthuld die de verbinding tussen de twee provincies en gemeentes verbeeld.
Met de komst van het fietspad is er een nieuwe verkeersluwe fietsverbinding gekomen tussen Hattem, Hattemerbroek en Wezep aan de ene zijde van de IJssel en Zwolle aan de andere kant.

Bekijk alle foto's, klik hier!Fietsers kunnen vanaf de Hattemse zijde van de IJssel vanaf de Gapersweg de brug op en vanaf de Zwolse zijde sluit het fietspad aan op de Schellerdijk / Parallelweg. De ligging van het fietspad is ook te zien op OpenStreetMaps.org. Het is nog onduidelijk of er plannen zijn voor een mogelijke toegang tot het fietspad vanaf de Geldersedijk. Eerdere verzoeken daartoe werden veelal afgewezen vanwege het enorme hoogteverschil tussen de Geldersedijk en het fietspad. Hoe daar nu tegenaan gekeken wordt is onbekend. Ook is het nog onbekend of het fietspad vanaf de Gapersweg nog door wordt getrokken richting Hattemerbroek en Wezep.

Naast de functie als fietspad wordt de verbinding in de toekomst ook gebruikt bij mogelijke treinincidenten op de spoorbrug. Het is de bedoeling dat in het geval van een calamiteit de brandweer van twee zijde komt aanrijden, waarbij de Hattemer blusploeg zorgt voor bluswater, terwijl de Zwolse brandweer met de wagens het fietspad op rijden. Benieuwd hoe dat er uit ziet? Klik dan hier.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 17-06-2011 00:00.00

Reacties

Mark schreef op Vri 17 Jun @ 22.05u:
Geen verlichting op het fietspad. Is dat wel verantwoord in deze tijden? Of denk ik te Randstedelijk ;).

Reactie webmaster:
Of kijk je te Randstedelijk? ;-) De verlichting zit in de wanden van het fietspad. Beter te zien op de volgende foto:

http://hanzelijn-hattem.nl/fotomap/2010-09-05/03.jpg
Richard B. schreef op Vri 17 Jun @ 23.25u:
Vanavond de route zelf voor het eerst gereden. Nooit geweten dat er aan de Gelderse kant ook mensen wonen! :)

Wel een erg mooi pad trouwens. Vooral vanwege de treinen die op een paar meter van je voorbij vliegen. Maar ook als fietspad is het gewoon piekfijn in orde.

De afdaling aan de Hattemse kant is in het donker trouwens niet ongevaarlijk. Met de vaart die je dan hebt kun je een angstaanjagende duikeling maken als je (om wat voor reden dan ook) van het fietspad af geraakt.

Reactie webmaster:
Wellicht dus nog een punt voor op de agenda in de gemeente Hattem: verlichting plaatsen op aanloop naar de spoorbrug.
Gera schreef op Din 28 Jun @ 23.00u:
Reed zaterdagavond over de brug, maar geen verlichting hoor! De lampen hanger er wel, maar stonden niet aan. Pikkedonker daar.

Gelukkig hadden wij goede fietsverlichting dus wel genoten van de fietstocht over de nieuwe brug!
Grave schreef op Maa 25 Jul @ 08.34u:
wanneer is het fietspad vanaf de Hanzeboog naar de hilsdijk klaar

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2024 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl