Nieuws: Zorgen om veiligheid tunnel Hanzelijn

KAMPEN - De brandweerkorpsen in Kampen en Dronten, de veiligheidsregio IJssel-Vecht en de hulpdiensten Flevoland maken zich ernstige zorgen om de veiligheid van de toekomstige tunnel in de Hanzelijn onder het Drontermeer.
Bron: Reformatorisch Dagblad

De gemeente Kampen heeft het idee dat „geknabbeld wordt” aan de veiligheidseisen, blijkt uit een brief van die het college deze week stuurde aan ProRail. De tunnel zal worden aangelegd tussen Flevoland en Overijssel en is een belangrijke schakel in de Hanzelijn, de nieuwe treinverbinding tussen Lelystad en Zwolle.Het gemeentebestuur en de hulpverleningsinstanties hebben ProRail verzocht voor 1 december duidelijkheid te verschaffen. Indien dat niet gebeurt, dan wordt de spoorinfrabeheerder verzocht om de aanleg van de tunnel op te schorten. De gemeente wil dan dat de onafhankelijke Commissie voor de Tunnelveiligheid uitspraak doet in het geschil. De commissie moet doorgaans binnen acht weken uitsluitsel geven.

ProRail stelde gisteren in een korte reactie dat deze week een brief gericht aan de hulpverleningsinstanties de brief van de gemeente heeft gekruist. „We hebben al advies ingewonnen bij de Commissie voor de Tunnelveiligheid. Die stelde dat de tunnelontwerpen veilig zijn, maar enkele verbeterpunten bevatten.” De woordvoerster van ProRail zegt dat de brief van de gemeente volgende week intern wordt besproken.

Geplaatst op: 16-11-2007 23:36.03

Reacties

Bastiaan schreef op Zon 18 Nov @ 20.19u:
Zeikerds...
Henk schreef op Maa 19 Nov @ 14.06u:
Bas je gelijk het zijn allemaal GELDWOLFEN en ZEURZAKKEN , en maar KLAGEN

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

4 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl