Nieuws: Grote rampenoefening in Drontermeertunnel

De Drontermeertunnel tussen Kampen en Dronten was zaterdag het toneel van een grote rampenoefening. Alle disciplines van de veiligheidsregio's IJsselland en Flevoland werden ingezet: tientallen brandweervoertuigen, ambulances en politiewagens waren aan zowel de Kampense als de Drontense kant aanwezig voor een van de grootste hulpverleningsoefeningen in de afgelopen jaren.

Om zeven minuten over half acht 's ochtends kwam bij de meldkamer van Flevoland het eerste zogenaamde brandalarm binnen. Ook de meldkamer in Apeldoorn stuurde vrijwel direct de IJssellandse hulpdiensten naar de tunnel. Ter plaatse bleken onder andere een passagierstrein ontspoord te zijn, een goederentrein met gevaarlijke stoffen te lekken en een andere passagierstrein betrokken te zijn.

In totaal werden er ruim 200 hulpverleners, 40 voertuigen en 100 'slachtoffers' ingezet bij de oefening. Ook de speciale SIGMA- en ambu-teams van zowel veiligheidsregio's IJsselland als Flevoland zijn ingezet. De teams hebben tenten opgezet (beter bekend onder de term: 'veldhospitaal') waarin slachtoffers werden opgevangen.

De oefening vond plaats tussen 08.30 en 13.00u. De Drontermeerdijk was afgesloten voor het verkeer om de hulpdiensten de ruimte te geven.

Update: Het bizarre toeval wil dat de oefening van vanochtend op dezelfde dag valt als een ernstig treinongeval in Amsterdam. Uit contacten blijkt dat bepaalde medewerkers die vanochtend aanwezig waren bij de grote rampenoefening in de Drontermeertunnel, 's avonds aan de slag konden in Amsterdam. Zo komen oefening en praktijk wel heel snel achter elkaar aan.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 21-04-2012 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2022 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl