Nieuws: Testtreinen over de Hanzelijn (update Hanzeboog-fietser)

Lees hieronder meer over de testritten met de mP Jules

Update woensdag 20.45u: In een wanhopige poging om smerige energydrank beter te kunnen promoten heeft een fabrikant een fietser over de boog van de Hanzelijn brug laten fietsen. Beelden daarvan verschenen onder andere op YouTube en op de website van De Stentor. De fietser ging gewapend met camera's geleverd door de energydrank fabrikant de brug op en fietste over de boog heen.

ProRail is verre van blij met deze actie en heeft tegenover De Stentor laten weten dat er maatregelen worden genomen. Woensdag zijn er al BOA's ingezet die de boog bewaakten.

De fotograaf van Hanzelijn-Hattem.nl - die zelf regelmatig onder begeleiding de boog is op geweest tijdens de bouwperiode - keurt de actie van het bedrijf ernstig af. Het plaatsen van de video laat niet alleen verkeerd gedrag zien, het spoort ook andere mensen aan om het zelf te proberen. Helaas zijn de meeste mensen zich niet bewust van de gevaren die gelopen worden bij dit soort haast gestoorde acties. Indien de fietser naar beneden valt dan maakt hij / zij een doodsmakkert op dan wel het spoor of op het fietspad. Bovendien loopt hij / zij het risico door een trein geschept te worden en over een lengte van 300 meter in stukken langs het spoor te worden terug gevonden. Ook bestaat de kans dat iemand de bovenleiding meeneemt in zijn / haar val waardoor er 1500 volt door het lichaam giert.

Afgezien van de doemscenario's wordt het treinverkeer in het ergste geval geheel stil gelegd, wat vele duizenden reizigers kan duperen en voor vele miljoenen euro's aan economische schade kan zorgen. In mijn opinie zou het goed zijn als ProRail gerechtelijke stappen neemt om dit bedrijf aan te pakken op dit soort weerzinwekkende reclamestunts. Daarnaast wordt er hopelijk materiaal aangebracht (zogenaamde beveiligingsspikes) die er voor zorgen dat een malloot eerst nog 'leeg loopt' alvorens hij/zij de kans krijgt om omhoog te fietsen.

(Bovenstaand verhaal is een persoonlijke mening en staat in geen enkel verband met de uitspraken van ProRail)


Tijdens de bouwfase moesten de veiligheidsregels strikt nageleefd worden. Zo was de boog voorzien van hekken waar bouwvakkers veiligheidsharenassen aan vast moeten klikken. Een val naar beneden betekende in de meeste gevallen 'de dood'. Foto gemaakt op 01 mei 2010, weekend invaren hoofdoverspanning.

----------------------

Op de Hanzelijn rijden in de maanden juni, juli en augustus enkele testtreinen. Maandagavond reden de mP Jules en VolkerRail loc 203-5 samen enkele slagen over de Hanzelijn tussen Lelystad en de aansluiting Hattemerbroek. Tijdens de ritten wordt onder andere GSM-R getest, het radiocommunicatiesysteem voor het trein- en onderhoudspersoneel ,de treindienstleider en het Europese signaleringssysteem ETCS Level 2. Met een geringe snelheid reed de combinatie langs de N50.


Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 18-07-2011 00:00.00

Reacties

Henk schreef op Woe 20 Jul @ 23.10u:
Die zogenaamde 'energiedrankjes' zijn niets anders dan water met cafeïne-achtige stoffen. Je krijgt er helemaal geen energie van, je zenuwstelsel krijgt alleen een oplawaaier. Je kunt net zo goed met je hoofd tegen een muur aan bonken. Zo ook de slogan 'Red Bull geeft je vleugels' met veel stunt luchtvaartfilmpjes. Vliegers (piloten) drinken het spul echt niet, het verstoord je lichaam te veel.
Maarten schreef op Don 21 Jul @ 15.56u:
Is er een specifieke reden dat de testtrein door een dieselloc geduwd/getrokken wordt? Staat er nog geen spanning op de bovenleiding?

Reactie webmaster:
Correct.
Richard B. schreef op Zat 23 Jul @ 17.47u:
Nog een reden om actie te ondernemen: als dat niet gebeurd dan zul je zien dat allerlei dom volk gaat proberen dit soort idiote stunts na te apen. Prorail zou er echt beter aan doen om de producent van die rommel (en de fietser zelf) voor de rechter te slepen.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl