Nieuws: Begin asfalteringswerkzaamheden fietspad

Er is woensdagochtend een start gemaakt met het asfalteren van de aanloop naar het fietspad over de spoorbrug. Een asfaltmachine van DuraVermeer was druk bezig met het leggen van een ongeveer 7 centimeter dik laag grof asfalt. Zodra die laag vanaf de Gapersweg tot aan de brug klaar is, komt er nog een 2 centimeter dikke toplaag op, gemaakt van iets fijnere asfalt. Het asfalt werd per vrachtwagen aangevoerd naar het bouwterrein, waar het door vrachtwagens werd gedumpt in een containers. Vervolgens zorgden shovels er voor dat het asfalt de bult op werd gereden richting de asfalteringsmachine.

Bekijk alle foto's, klik hier!Op de spoorbrug waren weer genoeg werkzaamheden te zien. Het meest opvallende waren de witte strepen die aangebracht zijn op de glazen geluidsschermen. Naar het schijnt vliegen er nogal wat vogels tegen de haast onzichtbare schermen. Daarom is besloten om de transparante glazen te voorzien van een gezandstraald laagje. Met behulp van een mal wordt met hoge druk zandkorreltjes op het glas aangebracht. Daardoor ontstaat er een streeppatroon, waardoor duidelijk zichtbaar is dat er 'iets' zit.

Bekijk alle foto's, klik hier!Verder werd er weer gewerkt aan de bovenleiding. Zo zijn de eerste echte draden getrokken die de treinen zullen voorzien van elektriciteit. Op het andere spoor (van Zwolle naar Amersfoort/Lelystad) zijn vandaag diverse stalen draagarmen gemonteerd. Dit werd onder andere gedaan vanuit hoogwerkers die op de rails staan.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 30-03-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl