Nieuws: Buitendienststelling station Lelystad Centrum

In opdracht van ProRail mocht ik vandaag de werkzaamheden bij station Lelystad Centrum fotograferen. Ondanks het wat saaie weertype was er genoeg te zien op en rond het station van de Flevolandse hoofdstad. Afgelopen donderdagnacht zijn de werkzaamheden aan het spoor begonnen. Doel van de buitendienststelling (die tot maandagochtend vroeg duurt) is het realiseren van de aansluiting op de Hanzelijn. De sporen waar de treinen normaal op binnen zouden komen zijn grotendeels verwijderd terwijl de bouwers flink druk zijn met de nieuwe sporen. Deze zijn al allemaal grotendeels gelegd.

Ook de bovenleiding van de twee nieuwe sporen is aangepast op de toekomst: in plaats van het huidige 1500 Volt systeem (B1) worden de sporen op en rond Lelystad voorbereid op het B4 systeem waar ook 25kV op gebruikt kan gaan worden in de toekomst.

Aan de Zwolse zijde van het station van Lelystad was een stopmachine al druk bezig met het ingraven van de ballast. Aan de Almeerse zijde van de het station stond enkele kilometers verderop nog een goederentrein met ballast te wachten totdat er toestemming werd gegeven om ballast te komen storten.

Aanstaande zondag zal ik wederom in Lelystad een fotoserie maken in opdracht van ProRail. Update: in verband met verscherpte veiligheidsmaatregelen rondom de testen van zondag is het niet mogelijk meer om hier foto's van te maken. De foto's van deze serie zijn een selectie van het gemaakte werk. Kijk voor meer informatie over de buitendienststelling ook op ProRail.nl/hanzelijn.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 25-02-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl