Nieuws: De kleine details van de bovenbouw

Bijna twee weken geleden werd de toplaag van de ballast op de brug gestort. Sinds die tijd zijn er niet enorm veel dingen veranderd. Het ballastbed is op het eerste oog nog niet behandeld door de stopmachine. Wel zijn een paar kleine details zichtbaar die interessant genoeg zijn om te vermelden. Zo zijn er bordjes geplaatst die aangeven om wat voor type wissels het gaat. De wissels die op de brug geplaatst zijn, hebben een 'tangens' van 1:34,7. Treinen kunnen met een snelheid van maximaal 130 km/h over deze wissel rijden als deze in een afbuigende stand ligt. Ook bevatten de wissels beweegbare puntstukken die er voor zorgt dat de rails geen onderbreking kent.

Omdat de wissels op de brug liggen en er sprake kan zijn van uitzetting van de brug bevatten de wissels zelfs nog compensatiegedeeltes waar de twee spoorstaven langs elkaar heen kunnen schuiven. Ook zijn er elektronische leidingen aangebracht die zullen dienen als wisselverwarming.

Vorige week zijn door de bouwers van het HanzaRailTeam de bovenleidingsdragers geplaatst aan de portalen. Over niet al te lange tijd zullen de rest van de draden worden getrokken.

Op het baanvak Zwolle - Wezep zijn op diverse plaatse nieuwe seinen geplaatst. O.a. ter hoogte van het viaduct A50, bij Netelhorst en bij Hattemerbroek. Vanwege de nieuwe aansluiting met de Hanzelijn zullen een aantal oude seinen vervallen. Het sein met de lichtbak 'H' staat nu enkele honderden meters richting Wezep. De letter 'H' licht op in het geval dat het sein vanaf Wezep richting Zwolle bij de aansluiting van de Hanzelijn op rood staat. Goederentreinen moeten bij een sein met een verlichte 'H' stoppen, omdat ze bij het volgende sein anders niet meer het hoogteverschil kunnen overbruggen.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 07-02-2011 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl