Nieuws: Hulpsporen bij Zwolle Rangeer gelegd

De afgelopen periode zijn er weer interessante vorderingen te zien bij de Hanzelijn. Ter hoogte van bedrijventerrein Netelhorst is maandagmiddag de GSM-R zendmast geplaatst. Op de spoorbrug is vorige week dinsdag het ballast gestort en is er eind vorige week bij de compensatie inrichting aan de Zwolse zijde een 'scheidingsmuurtje' geplaatst om er voor te zorgen dat er geen ballast in de compensatie inrichting kan vallen. Op de brug is de valbescherming aangebracht tussen de spoorbrug en het fietspad. Ter hoogte van het rangeerterrein zijn wissels geplaatst die aansluiting bieden op twee sporen die binnenkort het begin zullen zijn van de Hanzelijn vanuit Zwolle.

Verder het volgende: Dick van de Graaf, (eveneens) inwoner van Wezep en werkende in dienst bij gemeente Dronten heeft de afgelopen jaren de aanleg van de Hanzelijn in gemeente Dronten en de omgeving vastgelegd. De behoefte om ook zijn documentatie te kunnen laten zien aan een groter publiek heeft geresulteerd in een nieuwe website die zeker het bekijken waard is! Bekijk de site Aanleg-Hanzelijn.nl, klik hier.

Bekijk alle foto's, klik hier!Geplaatst op: 16-11-2010 00:00.00

Reacties

Kees schreef op Maa 22 Nov @ 11.39u:
De updates van jou, Stefan, zijn steeds weer het kijken waard!

De site van Dick daarentegen vindt ik rommelig en moeilijk te doorzoeken. Misschien dat hij wat van jouw site kan leren.

En tenslotte: Waarom is er niet iemand zoals jullie die het project vanuit Lelystad volgt? Daar gebeurt ook van alles en ook best ingrijpend voor een hoop mensen. Het station wordt 2x zo groot en de sporen en bijbehorende kuntswerken verdubbelen over enkele kilometers. Ook kruist de Hanzelijn hier de A6 op een indrukwekkende manier.
Update: Het dak over het nieuwe perron krijgt al vorm!

Reactie webmaster:
Het volgen van de Hanzelijn begon in 2007... toen was ik nog niet in het bezig van een rijbewijs. Dan gaat het volgen van dingen die 50 kilometer verderop liggen erg lastig. Bovendien gebeuren er zo enorm veel dingen op en nabij de Hanzelijn dat je je beter kunt focussen op één gebied. Dat ik er voor gekozen heb om Hattem te volgen komt natuurlijk door mijn woonplaats (Wezep) en het feit dat er vier belangrijke kunstwerken in de gemeente zijn (spoorbrug, aansluiting Veluwelijn, viaduct Zuiderzeestraatweg - Oostersedijk, viaduct A28).

Ik krijg ook met enige regelmaat vragen waarom ik Zwolle (nog) niet volg. Op dit moment wil ik mij meer focussen op de bovenbouw rondom Hattem. Het project bij Zwolle duurt nog minstens 3 jaar, dus daar is nog tijd voor. Wellicht dat ik het actiever ga volgen als ik het in opdracht mag gaan doen voor b.v. ProRail, maar dat is op dit moment nog niet het geval. Daarom blijf ik mij nu gewoon focussen op Hattem. De belangrijkste punten in en rondom station Zwolle zal ik echter niet missen hoor. ;-)

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl