Nieuws: Drukte in Hattem en foto's bovenbouw Dronten

Hattem
Het was vanmiddag vrij druk op de bouwplaatsen van de Hanzelijn bij Hattem. Op diverse locaties waren bouwvakkers bezig met het werk. De opvallendheden begonnen o.a. bij de Zuiderzeestraatweg, waar in de richting van de intakking van de Veluwelijn een tractor met watertank de geluidswal aan het wateren was. Eenmaal dichterbij viel het kwartje: de beplanting tegen de muur moet een groeispurt doorgaan en met het neerslagarme weer van de afgelopen weken gaat dat niet snel genoeg.

Op de Geldersedijk bleek een deel van de weg open gebroken te zijn om zo een oude leiding te verwijderen die parallel ligt aan de brug. Omdat deze week de dijk nog een keer afgesloten is, was het mogelijk voor de bouwers om deze werkzaamheden nu uit te voeren. Enkele meters verderop werd verlichting vast gemaakt onder de brug. Daar weer boven - op het brugdek - zijn ijzervlechters druk bezig met de voorbereidingen voor het storten van een betonvloer. Een groep van de afdeling communicatie van ProRail kreeg uitleg over de vorderingen van de spoorbrug. Wat verder opvallend was, is dat er aardig wat steigers zijn verwijderd van de bouwplaats. Het lijkt er nu dus min of meer op dat de grote opruiming lijkt plaats te gaan vinden.

Bekijk alle foto's, klik hier! (Hattem: tot en met foto 42)Dronten
Twee fotoseries terug werd hier al bericht over de vorderingen van de bovenbouw tussen Lelystad en Dronten. Het bloed van de fotograaf kruipt waar het niet gaan kan en dus werd de fotoserie bij Hattem vervolgd met een kijkje naar de bovenbouw bij Dronten. Ter plaatse zien we dat het ballastbed tot ver voorbij station Dronten (in de richting van Kampen-Zuid) gestort is. De bielzen zijn tot en met station Dronten geplaatst op het ballast. Verder ligt er bij station Dronten nog geen spoor, met uitzondering van de - naar het lijkt - kant en klare wissels.

Een paar kilometer verder in de richting van Lelystad, is ter hoogte van het viaduct van de Elandweg al wel rails te zien. Het linkerspoor is al in zoverre aangelegd, dat een speciaal treintje de spoorstaven voor het rechterspoor per spoor kan afleveren. Het viaduct is door de bloei van de natuur prachtig qua afwerking. Voor liefhebbers en fotografen van treinen is de spoorlijn zoals die nu ongeveer zou zijn - zonder bovenleiding - het mooist als eindresultaat. Het is echter onvermijdelijk dat straks de bovenleiding een deel van dit prachtige uitzicht over de weidse polder zal wegnemen. Desondanks is het indrukwekkend om te zien dat de bovenbouw al zo snel zo ver gevorderd is. Maar het is voor 'ons' in de omgeving van Hattem nog wel lang wachten; pas in het najaar gaat DuraVermeer aan de gang met de intakking en pas eind dit jaar zal het spoor vanaf Lelystad aankomen in gemeente Hattem (volgens de planning die uiteraard onder voorbehoud is).

Bekijk alle foto's, klik hier! (Dronten: vanaf foto 43)

Geplaatst op: 17-06-2010 00:00.00

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl