Nieuws: De IJsselbrug vanaf een hoogte

Het hoogste punt van de IJsselbrug is op dit moment de aanloop naar de hoofdoverspanning. Ruim 20 meter boven de grond begaven de fotograaf, een student uit Veenendaal en de begeleider van Welling zich vanmorgen. De bouw van de brug moest en zou ook een keer vanaf het hoogste puntje worden bekeken. De hoogte van de aanloop naar de boog is immers nog iets hoger dan wat een treinreiziger zal bereiken tijdens zijn of haar treinreis.

Het was in ieder geval een indrukwekkende reis naar boven. Via een route van diverse steigerconstructies, trappetjes en kop-stoot momenten (lang leve een helm) werd de bovenkant van de brug bereikt. De bouwers zijn nog steeds druk bezig met alles wat op de brug zelf moet komen. Zo is het fietspad voor een aardig deel voorzien van prefab platen en is er met man en macht gewerkt aan enorme lassen (waar soms wel twee maanden over werd gedaan).

De hoofdoverspanning zelf is van dichtbij een voor een buitenstaander onverklaarbare 'hoop' steigers geworden. Je zou namelijk niet zeggen dat er nog een groot brugonderdeel in is te vinden. Toch zal de datum van 17 - 18 april niet gehaald gaan worden voor het invaren en inhijsen van de hoofdoverspanning. De vragen en mailtjes blijven binnen komen en daarom bij deze nog even extra benadrukt: het invaren en inhijsen van de hoofdoverspanning staat voorlopig en onder voorbehoud gepland voor het weekend van 1 en 2 mei.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 09-04-2010 00:00.00

Reacties

Adolf schreef op Vri 09 Apr @ 20.40u:
Wat een prachtige foto's weer. En zelfs de bevrijdingstrein te zien!
Géén hoogtevrees??

Reactie webmaster:
Ik moet je eerlijk bekennen dat de hoogste treetjes toch wel een beetje eng waren ;-) maar goed, alles went! ;-)
De student uit Veenendaal schreef op Vri 09 Apr @ 23.52u:
Een knap stukje techniek, knap weergegeven onder technisch weer - zullen we het zo maar omschrijven? ;-)

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl