Nieuws: Bouw deels stil door hoogwater

De IJssel is de afgelopen twee dagen meer dan 50 centimeter gestegen en daardoor is een groot deel van de Zwolse uiterwaarden onder water komen te staan. Als de stijging nog een dag of twee aanhoudt (zie grafiek in het rechtermenu) dan zal ook de Hattemse zijde van de IJssel volledig onder water komen te staan. De afgelopen dagen is er met man en macht gewerkt om alles aan de Zwolse zijde van de IJssel op het droge te krijgen. Op dit moment is tot aan de winterdijk de hele uiterwaarde vol komen te staan met water.

Nog voordat de Hattemse zijde mogelijk onder water komt te staan is de fotograaf van deze website meegeweest met een groep studenten van de ROC van Nijmegen die speciaal naar Hattem waren gekomen voor een presentatie en rondleiding over het bouwterrein. Allereerst werd de groep welkom geheten in het kleine informatiecentrum vlak bij de Geldersedijk. Daarna werd de groep in tweeŽn gesplitst, waarna een deel naar het landhoofd ging kijken en de andere groep de brug ging bezichtigen vanaf de grond.

Na de rondleiding is de fotograaf onder uitstekende begeleiding van een medewerker van Welling nog even naar de Zwolse zijde van de IJssel gegaan om daar de brug op te gaan. Vanaf de winterdijk is het nog mogelijk om het hele stuk over de brug tot zo'n beetje het begin van de overspanning te 'beklimmen'. Met de smalle trappetjes en flinke hoogtes is het zeker geen ongevaarlijk terrein. Vanaf de brug is mooi te zien hoe ver de boog is gevorderd. Via een tijdelijke brug is het - ondanks het hoge water - nog wel mogelijk om bij de hoofdoverspanning te komen. Tot zaterdag zijn de bouwers bezig geweest om de diagonalen te plaatsen, maar zonder de hijskranen is dat nu onmogelijk geworden. De lassers zijn nog wel in de gelegenheid om verder te werken.

Wanneer het waterpeil van de IJssel weer gaat dalen is op dit moment lastig te zeggen. Er is aardig wat smeltwater wat weg moet vanuit de aanvoerrichting en met een mogelijke koudere beginperiode van maart (aankomende week) zou het wel eens opnieuw tot sneeuwval kunnen komen in Nederland ťn de Europese wintersportgebieden. Het is daarom nog maar de vraag of de planning gehaald gaat worden, want alles moet dan vanaf nu mee gaan zitten.

Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 01-03-2010 00:00.00

Reacties

Bastiaan Luytjes schreef op Maa 01 Maa @ 22.23u:
Prachtige fotoserie! Mooi dat je de brug op mocht.
Aat Pierik schreef op Din 02 Maa @ 11.48u:
Echt geweldig! Super voor iedereen die via deze website de bouw van de spoorlijn volgt om deze foto serie te zien.... Raar trouwens dat ze de vloer niet gestort hebben aan het einde, bij de IJssel. Dat zou toch veel veiliger zijn? Juist omdat daar nog zoveel gedaan moet worden....

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl