Nieuws: Foto's maandag 15 februari

Over precies een week gaat de Geldersedijk weer dicht; enkele weken na de openstelling van de weg. Naar het schijnt bevatten de dwarsliggers die geplaatst zijn tussen de grote rode liggers constructiefouten, waardoor ze niet passen. Een deel is daarom terug gestuurd naar Duitsland voor aanpassingen en naar verwachting zullen deze aan het einde van de week of begin volgende week arriveren in Hattem. Vanaf dat moment zal de Geldersedijk dus nog een extra week dicht gaan om de werkzaamheden te voltooien. Daarnaast zal vermoedelijk in april voor de 2de - geplande - keer afgesloten worden.

Afgelopen vrijdag is het eerste fietspad deel geplaatst op de brug aan de Hattemse zijde van de IJssel. In de uiterwaarden liggen maar enkele delen, de rest liggen opgeslagen op het terrein van Scania te Zwolle. Ook is een eerste deel van de brug min of meer gereed; daar waar vorige week nog een tentdak over de brug heen lag was vandaag niks meer te zien. Deze tentdaken liggen nu tijdelijk opgeslagen in de uiterwaarden.Bekijk alle foto's, klik hier!

In het weekend van 17 en 18 april staat de inhijsing van de hoofdoverspanning gepland. Dat is nog twee maanden vooruit en ondertussen is er al een aardige constructie gebouwd op het bouwterrein langs de IJssel. De planning lijkt wel gehaald te gaan worden, tenzij we wekenlang last gaan krijgen van hoogwater. In Europa is er deze winter erg veel sneeuw gevallen en dat moet op een gegeven moment afgevoerd worden. De kans is dus groot dat we deze lente nog eens hoogwater krijgen. Desondanks zal het een groot spektakel moeten worden: de operatie is uitzonderlijk groot en zal daarom ook veel media-aandacht te weeg brengen. Maar wat zal ProRail doen om het publiek op een verantwoordelijke manier te laten toekijken? Dat antwoord is nog onbekend bij de webmaster van deze site (let op; ProRail is niet de eigenaar van deze website), maar zal waarschijnlijk spoedig beantwoord worden. Zelf leek het mij wel een goed idee om Defensie voor wat spektakel te laten zorgen. De IJssel zal voor het scheepvaart gestremd zijn. Een paar jaar terug heeft het leger een oefening gehouden met een geÔmproviseerde brug (zie foto's Weblog Zwolle). Misschien is het een idee om het leger zoiets te laten bouwen tijdens het weekend, zodat mensen ook vanaf de IJssel de bouw kunnen bekijken? Laat je eigen ideeŽn ook horen, door een reactie te plaatsen op dit artikel.

Geplaatst op: 15-02-2010 21:41.24

Reacties

Henk schreef op Din 16 Feb @ 00.43u:
Ik vermoed dat het aantal bezoekers in dat weekend enkele honderden zullen zijn gedurende het grootste deel van de operatie en kan pieken tot ruim boven de duizend. Dergelijke aantallen mensen vergt een goede kanalisatie. Er worden bij dit soort evenementen vaak tribunes gebouwd. Goedkoop, effectief en beheersbaar. Vergunning afgeven voor een warme worst tent en klaar.
Erik schreef op Din 16 Feb @ 12.45u:
@ Henk: Precies... zo kan men er nog aan verdienen ook. Slechte zaak eigenlijk, maar ergens wel voor te stellen.
Frederik schreef op Din 16 Feb @ 16.48u:
Ik weet wel, zoals henk zegt, dat Ik en vele anderen, graag dat weekend aan de ijssel staan. Hopelijk is er dan een goede regeling dat velen kunnen kijken!

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl