Nieuws: Zonnige zondagmiddag, een kijkje op de bouw

Het zonnige weer op de zondagmiddag nodigde veel mensen uit om langs de dijk bij de uiterwaarden aan zowel de Zwolse als de Hattemse kant een kijkje te nemen. De verrichtingen op de bouwplaatsen lijken momenteel onder druk te komen staan vanwege de stijging van het niveau van de IJssel ten gevolge van het smelten van de sneeuw in de Alpen. Op de bouwplaats aan de Zwolse kant van de IJssel zijn al diverse grote plassen te vinden. Een geïmproviseerd dijkje moet voorkomen dat de bouwput (waar straks de pijler voor de hoofdoverspanning in moet komen) volstroomt met water als het niveau nog verder stijgt.

Zie ook de video onderaan dit bericht.Bekijk alle foto's, klik hier!

Aan de Hattemse zijde van de IJssel zijn ook op diverse plaatsen damwanden in de grond geplaatst. Het is dus min of meer al zichtbaar waar straks de pijlers moeten komen te staan. De positie van de grootste pijler in de gemeente Hattem is te herkennen aan de enorme damwanden die zijn geplaatst direct naast de oever van de IJssel.

Verder is opvallend dat direct langs de Geldersedijk een aantal borden staan met - zo vermoed ik - de kleur van de nieuwe spoorbrug. Deze borden zijn afkomstig van een bedrijf gespecialiseerd in reclameborden, dus de kans is groot dat dit te maken heeft met voorlichting van het publiek.Het 'tunneltje' waar straks de trein van Zwolle naar Amersfoort doorheen moet lijkt nu een echt dak te hebben. Van buitenaf zijn een hele boel stijgers te zien die de dakconstructie voorlopig nog lijken te ondersteunen. Bovenop het dak lijkt al wat fundering te liggen voor waar straks de sporen van de Hanzelijn moeten komen te liggen. (Zie deze foto, klik hier.)Opvallend was dat er een groot aantal hekken omgewaaid leken te zijn. Bij diverse bouwplaatsen waren de terreinen niet of nauwelijks afgesloten en simpel te betreden. Uiteraard nodigen wij hierbij mensen niet uit om het bouwterrein te betreden. Zonder enige ervaring en kennis van de risico's kan het namelijk gevaarlijk zijn.Vanaf deze week wordt er gewerkt aan de voltooiing van het viaduct over de A28. Tijdens de nachten worden op sommige momenten op- en afritten en rijbanen deels of in zijn geheel afgesloten. Grote hijskranen zullen liggers gaan plaatsen op de pijlers. Vanaf aankomende zaterdag zullen automobilisten onder een echt viaduct rijden.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 09-03-2009 00:04.11

Reacties

Adolf schreef op Maa 09 Maa @ 22.05u:
Leuk om eens foto's van onderaf te zien!
Is de lijn trouwens pas in 2013 klaar?
Stefan schreef op Din 10 Maa @ 00.07u:
De Hanzelijn wordt in gebruik genomen vanaf de dienstregeling 2013. De opleverdatum is 12-12-2012.

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl