Nieuws: Vorderingen Hanzelijn na een ruime week

Als je een tijdje niet naar de Hanzelijn kijkt, zul je bij het weerzien al snel door hebben wat er zoal is gebeurt in een paar werkdagen tijd. Vanwege de drukte bij de maker van deze website was het niet gelukt om vorige week foto's te maken van de werkzaamheden. Een goede reden om op maandagmorgen eens een rondje te gaan maken bij alle kunstwerken op Hattems en Zwols grondgebied.

Op de A28 was men vanmorgen druk bezig tussen al het verkeer door. De 'steunpunten' bij de landhoofden worden nu langzaam opgebouwd en vooral aan de Hattemse kant van knooppunt Hattemerbroek is dat goed te zien.Even verderop bij de Geldersedijk is men ondertussen (zo goed als) klaar met de bouw van het landhoofd. Het bouwpakket is verwijderd en een betonnen constructie is nu mooi te zien. Tussen de Oostersedijk en de Zuiderzeestraatweg zijn de funderingen voor de pijlers goed te zien. Een aantal pijlers staan er al.Het kunstwerk waar straks de Veluwelijn onder de Hanzelijn door moet krijgt steeds meer vorm. De 'tunnel' en de steunpunten voor het dak steken al boven het landschap uit. Vanuit de trein is goed te zien wat daar gebeurt.Een ander opvallend stukje ligt nabij Netelhorst. Daar komt een extra onderdoorgang en men is daar ook begonnen met het bouwen.De grootste werkzaamheden nabij Hattem vinden momenteel plaats in de uiterwaarden van de IJssel. Zowel aan de Hattemse als aan de Zwolse kant wordt er hard gewerkt aan de pijlers voor de nieuwe spoorbrug. In Hattem is men nog bezig met het heien, terwijl op Zwols grondgebied een tweede grote bouwsel is gemaakt.Het rondje langs alle bouwplaatsen van de Hanzelijn nabij Hattem eindigt dit keer bij het Engelse Werk waar men sinds vorige week weer bezig is met het aanvoeren en verder ophogen van zand. Diverse zandladingen worden weer gelost op het uiterste puntje van het rangeerterrein. Vorige week is er al een grote lading zand gelost tussen de dijk en het fietspad.Bekijk alle foto's, klik hier!

Geplaatst op: 09-12-2008 00:02.52

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

1 bezoeker online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2021 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl