Nieuws: Vliegtuigbommen gevonden bij IJsselbrug

Op de bouwlocatie van de nieuwe IJsselbrug aan de Zwolse kant heeft aanvullend onderzoek geleid tot de vondst van twee vliegtuigbommen. De Explosieven Opruimingsdienst heeft gisteren fysiek onderzoek verricht en komt binnen enkele dagen met een plan om de vliegtuigbommen zo snel en veilig mogelijk te verwijderen. Dan zal ook duidelijk worden wat de tijdelijke gevolgen zijn voor omwonenden, trein-, scheepvaart- en wegverkeer. De vindlocaties worden afgeschermd en zo nodig bewaakt.De locaties waar de bommen zijn gevonden waren tot voor kort moeilijk bereikbaar, onder andere vanwege de drassige grond in combinatie met hoog water. Daarom zijn deze pas recent onderzocht. Op beter toegankelijke plaatsen is al eerder onderzoek verricht. Omdat daar geen explosieven gevonden zijn kon daar al begonnen worden met de bouw van de nieuwe brug. Hier is op 1 september jongstleden gestart met heiwerkzaamheden.

De vondst van de explosieven zal naar verwachting geen gevolg hebben voor de opleverdatum van de brug. De tijdelijke vertraging die nu optreedt kan worden opgelost binnen de marges van de bouwplanning.

Audiofragment RTV Oost

Bron: Persbericht ProRail

Geplaatst op: 16-09-2008 11:34.56

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

2 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl