Nieuws: Crossen op 'parcours' Hanzelijn gevaarlijk vanwege drijfzand

HATTEMERBROEK - ProRail, de uitvoerder van de Hanzelijn, is er niet bijster gelukkig mee dat er regelmatig gecrost wordt op het toekomstige tracé bij Hattemerbroek. Het motorcrossen is volgens de railbeheerder verboden, want gevaarlijk.
(door Olger Koopman, de Stentor; 09 april 2008)

Met name in het weekend hebben de immense zandbulten vanaf de IJssel tot aan Kampen blijkbaar een grote aantrekkingskracht op motor- en quadcrossers. "Ik snap die aantrekkingskracht, maar het is niet zo verstandig", meent woordvoerder Joost Mulder. "Het is geen speeltuin, maar een bouwterrein. Het is niet voor niets verboden voor onbevoegden. Een dergelijk bouwterrein is alleen veilig voor personeel, dat rekening houdt met alle veiligheidsvoorschriften."

Een van de gevaren is volgens Mulder de mogelijke aanwezigheid van drijfzand. "Het zandlichaam moet nog inklinken, dat heeft tijd nodig. Sommige plekken zouden nu best gevaarlijk kunnen zijn. Gebeurt er wat, dan is er bovendien niemand om je uit de penarie te helpen."

De kans op drijfzand is volgens Mulder overigens niet zo groot als in Flevoland, waar het witte zand via leidingen is opgespoten. Daarom is bijvoorbeeld het bouwterrein bij Dronten afgezet met hekken.

Er wordt bovendien streng gecontroleerd dat niemand het verbod negeert. Zowel door de week als in het weekeinde zijn er surveillances.

De Stentor

Geplaatst op: 09-04-2008 09:51.12

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl