Nieuws: Forum terug & aansluiting Veluwelijn

Stilte rondom de Hanzelijn bij Hattem. De zandtransporten zijn voorlopig niet meer te vinden bij Hattem en e rest van de werkzaamheden zijn niet 'groot' te noemen. Dus al concluderend kun je zeggen dat we in een komkommerperiode zitten. Het zal vast niet de laatste zijn. ;-)

Goed nieuws voor de mensen die graag van discussiëren houden; het forum is weer online. Het forum ging offline na de komst van de nieuwe layout. Nu is het aangepast aan de huidige layout, waardoor het forum weer goed past bij de website. Klik hier om naar het forum te gaan.

Op de pagina Veelgestelde vragen kwam de vraag binnen hoe de aansluiting met de Veluwelijn zal worden gemaakt. "Komt er een fly-over over de spoorlijn Zwolle - Amersfoort? En vooral belangrijk, hoe lossen ze dat op in combinatie met het dijklichaam. Komt het er nog bovenop?" waren de vragen.

Via ProRail heb ik een simulatie plaatje mogen ontvangen. In het gewijzigde tracébesluit (WOTB) staat vermeld dat de Veluwelijn met zijtakken wordt aangesloten op de Hanzelijn. Het spoor vanaf Zwolle richting Amersfoort zal via een kleine tunnel onder de Hanzelijn door gaan terwijl het spoor vanaf Amersfoort richting Zwolle gewoon via een zij-arm omhoog kan.


Klik op het plaatje voor een vergroting.

Hoe de fly-over zelf wordt gemaakt is bij mij nog niet bekend. Ik heb er al wel wat over geschreven op het forum, klik daarvoor hier.

Maandag of dinsdag staat er een bezoekje aan de bouw van de Hanzelijn bij Kampen in mijn agenda. Het is nog even afwachten wat voor weer het zal zijn die twee dagen; afhankelijk van de regenverwachting maak ik dan mijn keuze.

Geplaatst op: 28-03-2008 00:05.42

Reacties

Stefan schreef op Zon 30 Maa @ 12.11u:
Dat klopt ja ;)

Reactie plaatsen

Naam
Email adres
Website
 
Reactie
Anti-spam:
In welk jaar is
de Hanzelijn klaar?

Zie ondertitel website in logo

Welkom op deze site!

De afgelopen jaren werd de Hanzelijn gebouwd tussen Lelystad en Zwolle. Omdat de Hanzelijn nu officieel in gebruik is genomen, zal er weinig recent nieuws worden geplaatst. De site zal voornamelijk online blijven als digitaal foto archief. Veel kijkplezier!

Recent nieuws

45.000 reizigers pakken de trein op...
Hanzelijn officieel geopend door Ko...
Persrit over de Hanzelijn
Gigantische Hanzeboog op Legoworld ...
Expositie Hanzelijn door kunstenare...

Video's

Sponsoren


Last Minute Vakantie
Kortingscode
Gratis Proefmonsters

3 bezoekers online

 • Bezoekersaantallen / statistieken
© Hanzelijn-Hattem.nl 2007 - 2023 | Sitemap
© StefanVerkerk.nl